Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Αυξημένη η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική

Το γεγονός ότι τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αναμένεται αυξημένη τουριστική κίνηση στη χώρα, δεν αφήνει ανεπηρέαστη και τη Χαλκιδική, που «βλέπει» το τουριστικό της προϊόν να διατηρείται υψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, η μέση πληρότητα του Σεπτεμβρίου βρίσκεται ήδη στο 75%, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σίγουρα το 80%, ποσοστό στο οποίο έκλεισε ο Σεπτέμβριος του 2016. Αυτό αναμένεται να συμβεί δεδομένου ότι ο μήνας αυτός χαρακτηρίζεται έντονα από τις λεγόμενες κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής».

Ένα στοιχείο ακόμη που δείχνει τη δυναμική του φετινού φθινοπώρου είναι ότι η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 15 – 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο, οι λόγοι που οδηγούν σε αυτή την αύξηση είναι δύο. Πρώτον, το γενικότερο αυξητικό τουριστικό ρεύμα, από το οποίο έχει επωφεληθεί συνολικά η χώρα και δεύτερον, οι χαμηλές τιμές, τις οποίες διατηρούν οι επαγγελματίες ξενοδόχοι προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες, σε έναν ευρύτερο γεωγραφικά χώρο με ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Όπως σημειώνει ο κ. Τάσιος, η Χαλκιδική διατηρεί τη δύναμή της αυτούς τους μήνες και φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη δυναμική για περαιτέρω αύξηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο υψηλό μέγεθος παραμένει η επισκεψιμότητα των Ρώσων τουριστών στη Χαλκιδική για τους μήνες Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, ενώ αυξητική είναι η τάση των τουριστών από κεντροδυτική Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Βρετανία), που προτιμούν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους αυτή την περίοδο.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Γιάννη Λέκκα στο voria.gr.