Παρασκευή 3 Μαϊου 2024

Αστέρας Βουλιαγμένης: Προχωρούν οι διαδικασίες εξαγοράς από την αραβοτουρκική κοινοπραξία

astir

 

Δύο χρόνια (17 Σεπτεμβρίου 2014) μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και τριάμισι και πλέον από την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού (16 Ιανουαρίου 2013), η αραβοτουρκική κοινοπραξία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην εξαγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης.

Η κοινοπραξία περιμένει ακόμα το προεδρικό διάταγμα για το σχέδιο ανάπτυξης των εγκαταστάσεων.

Το νέο (τροποποιημένο σε σχέση με την πρώτη φάση) Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας και έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις για να καταστεί αυτό το σχέδιο προεδρικό διάταγμα και να μπορέσει ο επενδυτής να προχωρήσει στα προβλεπόμενα έργα ανακαινίσεων και δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων (βίλες κ.ά.).

Την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνεται και η αύξηση κεφαλαίου της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Αστέρα (Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ – θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας), η οποία απαιτείται, αφού η κοινοπραξία εξαγοράζει εισηγμένη στο χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία και το ακίνητο που πωλείται δεν είναι ακόμα ενοποιημένο και στην κυριότητα αυτής.

Από τα 308 στρέμματα της έκτασης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, τα 192,6 ανήκουν στην Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης και περιλαμβάνουν τα ξενοδοχεία Arion (123 δωμάτια), Westin (162 δωμάτια) και 58 bungalows και τα υπόλοιπα 115,7 στρέμματα που περιλαμβάνουν το κλειστό εδώ και 10 περίπου χρόνια ξενοδοχείο Αφροδίτη (165 δωμάτια), ανήκουν στο Δημόσιο.

Στον Αστέρα αγοραστής με τίμημα 400 εκατ. είναι η θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (που λειτουργεί υπό το σχήμα της AGC Equity Partners), Apollo Investment Hold Co και στο σχήμα συμμετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια, του Άμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, άλλοι Άραβες επενδυτές, η τουρκική Dogus Group, μέσω της D-Marine Investments Holding, καθώς και δύο funds της AGC.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Ηλία Μπέλλου στο kathimerini.gr

Φωτογραφία: www.facebook.com/astirpalaceresort