Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Η Άρτα επιδιώκει να γίνει γαστρονομικός προορισμός

Ο Δήμος Αρταίων οργάνωσε από τις 15 έως 19 Σεπτεμβρίου, press trip δημοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που εξειδικεύονται στη γαστρονομία.

Στο ταξίδι συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τα greekgastronomyguide.gr, OLIVE, Πρώτο Θέμα, Αθηνόραμα, Καθημερινή, Ύπαιθρος Χώρα.

Το πρόγραμμα περιήγησης περιλάμβανε επισκέψεις και γνωριμία με επιχειρηματίες της περιοχής, σε μία προσπάθεια να παρουσιαστεί ο πρωτογενής τομέας και να προβληθεί η δυναμική της περιοχής σε αυτόν τον τομέα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Παράλληλα οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές του τόπου, καθώς περιηγήθηκαν στην πόλη και τα βυζαντινά της μνημεία, στην Κορωνησία, στη λιμνοθάλασσα Λογαρού και στα γραφικά ορεινά χωριά της Άρτας.

Τέλος, οι καλεσμένοι γεύτηκαν παραδοσιακές και μη συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα, από χέλι στα κάρβουνα και χαβιάρι Άρτας, μέχρι την περίφημη γάμπαρη Αμβρακικού και τις διάσημες πίτες και τα ψητά κρέατα.

Κατά κοινή ομολογία των δημοσιογράφων, οι τρεις μέρες ήταν πολύ λίγες για να μπορέσουν να δουν και να γευτούν όλα όσα θα ήθελαν.

Ωστόσο κατέγραψαν μια περιοχή με εξαιρετικές πρώτες ύλες, η οποία θα μπορούσε – μέσα από συντονισμένες προσπάθειες – να γίνει ένας δημοφιλής γαστρονομικός προορισμός, τόσο για τον Έλληνα όσο και για τον ξένο επισκέπτη.

 

Δείτε το video

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media