Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Ανοίγουν σιγά σιγά τα χιονοδρομικά κέντρα

Στη Βασιλίτσα των Γρεβενών, το «έστρωσε» για τα καλά, με τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Το κατάλευκο τοπίο, οι παραδοσιακοί οικισμοί και το χιονοδρομικό κέντρο (φωτογραφία), αναδεικνύουν τη Βασιλίτσα σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, αυτή την εποχή.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιπλέον και το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι της Πιερίας είναι έτοιμο, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, οι συντηρήσεις και οι πιστοποιήσεις που χρειάζονται, ήδη, από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι έλεγχοι γίνονται κάθε χρόνο, ενώ και πέρυσι, παρά το γεγονός ότι το χιονοδρομικό δεν λειτούργησε λόγω γενικού lockdown, πραγματοποιήθηκε ο γενικός έλεγχος που γίνεται στα λιφτ κάθε πενταετία.

Οι παραπάνω έλεγχοι κόστισαν τουλάχιστον 55.000 ευρώ (45.000 της 5αετίας και 10.000 ο ετήσιος). Ράουλα, βίδες, συρματόσχοινα κτλ. όλα περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο για την απαραίτητη ασφάλεια των σκιέρ και των επισκεπτών.

Σχετικά με τη λειτουργία του χιονοδρομικού, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου Κώστας Γκλάρας, «αναμένουμε τα χιόνια, τα θέλουμε πριν τα Χριστούγεννα, να έρθει ο κόσμος να χαρεί, να ξεφύγει» και οι ελπίδες όλων για χιονόπτωση προσδιορίζονται στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Ακόμη και αν δεν υπάρχει επάρκεια χιονιού, κάνουμε συζητήσεις να τεθεί σε λειτουργία η καρέκλα, με πιθανή ημερομηνία την 17η Δεκεμβρίου», λέει ο κ. Γκλάρας προσθέτοντας ότι το σαλέ στη βάση του χιονοδρομικού έχει, ήδη, ξεκινήσει να λειτουργεί, προς το παρόν, τα Σαββατοκύριακα.

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Ελατοχώρι της Πιερίας βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά των Πιέριων Ορέων, 8 χλμ. από το Ελατοχώρι, στη θέση «Παπά Χωράφι» και από τις πίστες του, κάποιες από τις οποίες διαγράφονται ανάμεσα σε δάσος οξιάς, φαίνεται ο ποταμός Αλιάκμονας, το Βέρμιο, ο Βόρας, το Πάικο και ο Όλυμπος.

 

Πηγές: www.ertnews.gr, www.grtimes.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media