Σάββατο 28 Μαϊου 2022

Άνοιγμα στη γαλλική αγορά επιχειρεί η Χαλκιδική

HALKIDIKI

 

Άνοιγμα στη γαλλική αγορά επιχειρεί η Χαλκιδική, ώστε το πακέτο Χαλκιδική – Θεσσαλονίκη, να φέρει την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, από έξι μήνες σε οκτώ.

«Είναι η πρώτη φορά που ακούμε για τη Χαλκιδική», ανέφεραν οι περισσότεροι από τους εβδομήντα πέντε συνολικά Γάλλους δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης τόσο της Χαλκιδικής όσο και της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε ξενοδοχειακό συγκρότημα της Κασσάνδρας.

Ελάχιστοι δε, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, είχαν ακούσει για τη Θεσσαλονίκη, ενώ ένας γνώριζε για το Άγιο Όρος, δίχως όμως να ξέρει να το εντοπίσει στον ελληνικό χάρτη.

«Στόχος μας είναι ύστερα από μια πενταετία η γαλλική αγορά να σημειώνει τα ίδια νούμερα, όπως η γερμανική που αγγίζει τις 100.000 αφίξεις», ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού, Γρηγόρης Τάσιος.

Η προσέλευση των 75 Γάλλων δημοσιογράφων μελών της Ένωσης Τουρισμού Γαλλίας, στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία γίνεται με πρωτοβουλία του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής σε συνεργασία με τη Marketing Greece και τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), έχει ως στόχο την αύξηση Γάλλων τουριστών, σε μια περιοχή, που, όπως αποδείχτηκε, τους είναι παντελώς άγνωστη.

«Με βάση την πόλη της Θεσσαλονίκης μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, δημιουργώντας ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει όχι μόνο θάλασσα αλλά και γαστρονομία και άλλα ενδιαφέροντα», επισήμανε ο κ. Τάσιος, λέγοντας ότι από έξι μήνες που διαρκεί η τουριστική τους σεζόν θα μπορέσει να  φτάσει στους οκτώ.

«Ενώ για το 2014 ταξίδεψαν στην Ελλάδα 1.460.000 Γάλλοι, στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν μόλις 24.000 αφίξεις», ανέφερε η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ, Ευδοκία Τσατσούρη, στο πλαίσιο της παρουσίασης της πόλης στους Γάλλους δημοσιογράφους.

Η κ. Τσατσούρη αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης (αρχιτεκτονική, γαστρονομία, νυχτερινή ζωή, μουσεία, μνημεία κ.ά.) που την καθιστούν ελκυστική όλες τις εποχές του χρόνου.

Πηγή: www.agelioforos.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Ντέπυς Χιωτοπούλου στο agelioforos.gr