Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Αλλαγές στα πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή συνεδρίων

 

Έπειτα από εισήγηση του Υπουργείου Τουρισμού, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας αλλάζει τα πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή συνεδρίων:

– Άρση των ορίων συμμετοχής συνέδρων (μόνο για εμβολιασμένους)
– Επιτρέπεται η διανομή έντυπου & συνεδριακού υλικού
– Προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό live streaming συνεδρίων.

Τα παραπάνω ανέφερε χθες (17/02), ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤΕΝΝΑ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Κικίλια

 

– Η Επιτροπή άλλαξε προς το καλύτερο σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό προϊόν τα πρωτόκολλα για τα συνέδρια. Αποφάσισε 100% πληρότητα στις αίθουσες εμβολιασμένων πολιτών στα συνέδρια και στα εκθεσιακά κέντρα. Δίνει επίσης τη δυνατότητα να μην γίνονται υποχρεωτικά με live streaming, αλλά δια ζώσης πλέον τα συνέδριά μας, ενώ θα επιτρέπεται πλέον η διανομή έντυπου και συνεδριακού υλικού. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτή για το συνεδριακό τουρισμό, αλλά και για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

– Οι Ευρωπαίοι θα ξοδέψουν 39% παραπάνω φέτος για το τουριστικό προϊόν.

– Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα τους τρεις πρώτους προορισμούς παγκοσμίως για τους βορειοευρωπαίους από την Accor, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά και ξενοδοχειακά brands στον κόσμο. Η Κρήτη και η Ρόδος είναι ανάμεσα στους πέντε κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2022, με βάση το booking.

– Έχουμε 22% αύξηση από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου στις κρατήσεις του Ιανουαρίου και διαφαίνεται αύξηση 28% σε σχέση με το 2019, για το καλοκαίρι του 2022 από το Ηνωμένο Βασίλειο.

– Ανοίγουμε 1η Μαρτίου με άνοδο της αγοράς των ταξιδιωτών από τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία, με 14 απευθείας πτήσεις την ημέρα από την Αμερική, ξεκινώντας από τις 7 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσα μαζί με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στις 2 Απριλίου έχουμε την πρώτη απευθείας πτήση Καναδάς – Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media