Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Αφιέρωμα στο Σεραφείμ Δεδέογλου των Mediterranean Palace & Grand Hotel της Θεσσαλονίκης

Αφιέρωμα στον ιδιοκτήτη των Mediterranean Palace Hotel & Grande Hotel Palace, Σεραφείμ Δεδέογλου, που «έφυγε» την 1η Ιουλίου 2022, έκανε η οικογένεια του.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της οικογένειας του Σ. Δεδέογλου

 

Γέννημα θρέμμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ο Σεραφείμ Δεδέογλου (03/01/1937 – 01/07/2022) αγάπησε την πόλη του, ως παιδί έπαιξε μπάλα στις γειτονιές της, πουλούσε μικροπράγματα στο πεζοδρόμιο από την ηλικία των 10 ετών για να βοηθήσει οικονομικά τη φτωχή οικογένειά του και ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε.

Ήταν πάντα περήφανος για την ιστορία του και για τα πρώτα βήματά του.

Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες, ο πατέρας του ήρθε από τη Σαμψούντα και η μητέρα του από την Ανατολική Θράκη. Ήταν ο τρίτος, ο μικρότερος γιος του Γιώργου και της Δόμνας.

Με την Όλγα Δεδέογλου, τη σύζυγό του, έζησαν για 57 χρόνια μαζί τη ζωή τους και με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, την Πόλυ, τη Γλύκα και τη Ντόμη.

Σε νεαρή ηλικία ο Σεραφείμ Δεδέογλου έστησε πάγκο μικροπωλητή σε κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης, στη Βενιζέλου, στην Ερμού και ζούσε στο ρυθμό της πόλης.

Ξεκίνησε μια μικρή βιοτεχνία ρούχων στη Φράγκων όπου σημαντική βοήθεια παρείχε και η Όλγα, η σύζυγός του.

Στη συνέχεια δημιούργησε εργοστάσιο παραγωγής βαμβακερών ενδυμάτων. Από τη δεκαετία του 1970 ως το 1997 ασχολήθηκε με τις εξαγωγές, κυρίως στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, παράλληλα με τη μονάδα παραγωγής ενδυμάτων, δραστηριοποιήθηκε στον κατασκευαστικό κλάδο κατασκευάζοντας βιοτεχνικούς χώρους και γραφεία στη Θεσσαλονίκη και εξοχικές κατοικίες στη Χαλκιδική.

Ήταν ένας τολμηρός και ευφυής επιχειρηματίας.

Πάντα διορατικός και με όραμα, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, όταν δόθηκε άδεια για περισσότερες ξενοδοχειακές κλίνες στη Θεσσαλονίκη λόγω Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και καθώς είχε μειωθεί η δραστηριότητα των βιοτεχνιών στην Ελλάδα, εμπνεύστηκε την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου για την πόλη της Θεσσαλονίκης, το 5* Mediterranean Palace Hotel, στην τότε κακόφημη γειτονιά της πόλης, τα Λαδάδικα.

To 2004, το όραμά του ολοκληρώθηκε με την κατασκευή του μεγαλύτερου συνεδριακού ξενοδοχείου της πόλης, το 5* Grand Hotel Palace.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newstourism.gr