Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Accor: Έσοδα 701 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022

Από το δεύτερο τρίμηνο του 2021, ο μεγάλος γαλλικός ξενοδοχειακός όμιλος Accor έχει καταγράψει διαδοχική ανάκαμψη των δραστηριοτήτων του ανά τρίμηνο.

Το ξέσπασμα της μετάλλαξης Όμικρον προκάλεσε μια σύντομη «υποτροπή» τον Ιανουάριο και η ανάκαμψη που παρατηρήθηκε το Φεβρουάριο απέκτησε μεγαλύτερη δυναμική το Μάρτιο.

Αυτή η ανάκαμψη είναι αποτέλεσμα της σταθερής αύξησης του αριθμού των εγχώριων επισκεπτών για επαγγελματικούς σκοπούς ή αναψυχή και του ανοίγματος των συνόρων που επιτάχυνε την επιστροφή των διεθνών ταξιδιωτών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Συνοδεύτηκε από μια απότομη άνοδο των τιμών, οι οποίες έχουν πλέον ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 τους τελευταίους τέσσερις μήνες συνεχόμενα σε ολόκληρο τον Όμιλο, λόγω της ζήτησης και της επιδείνωσης του πληθωρισμού.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Accor άνοιξε 26 ξενοδοχεία, που αντιστοιχούν σε περίπου 3.700 δωμάτια, που οδήγησε σε καθαρή ανάπτυξη του δικτύου κατά 2,5% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών.

Στο τέλος Μαρτίου του 2022, ο Όμιλος κατείχε ένα χαρτοφυλάκιο 777.849 δωματίων (5.304 ξενοδοχεία) και ένα pipeline περίπου 212.000 δωματίων (1.212 ξενοδοχεία).

Για το 2022, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την πρόβλεψή του για καθαρή ανάπτυξη του δικτύου του κατά 3.5%.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2022, ο Όμιλος κατέγραψε έσοδα €701 εκατ., μια αύξηση 85% σε like-for-like επίπεδο (LFL) έναντι του πρώτου τριμήνου του 2021.

Ανά δραστηριότητα, αυτή η ανάπτυξη αναλύεται σε αύξηση 105% για το segment Hotel Services και 52% για το segment Hotel Assets & Other.

Ως σύγκριση με την πτώση 25% στο RevPar, η μείωση εσόδων σε like-for-like επίπεδο έναντι του πρώτου τριμήνου του 2019 είναι 23%.

Οι αλλαγές στο εύρος ενοποίησης (εξαγορές και πωλήσεις) συνέβαλαν με €13 εκατ., σε μεγάλο βαθμό λόγω της ενοποίησης των εταιρειών που αποτελούν πλέον μέρος της Ennismore μέσα στο 2021.

Οι συναλλαγματικές επιδράσεις είχαν θετικό αντίκτυπο ύψους €18 εκατ., κυρίως λόγω του δολαρίου ΗΠΑ (+7%).

Ο Sébastien Bazin, Chairman & Chief Executive Officer της Accor, ανέφερε:

«Οι επιδόσεις της Accor το πρώτο τρίμηνο του 2022 επιβεβαιώνουν τη σαφή ανάκαμψη των δραστηριοτήτων σε όλες τις περιοχές και την ανανεωμένη δυναμική του τουρισμού, των υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας. Τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται κυρίως στη δυναμική των αγορών μας σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αμερική καθώς και στην ισχυρή ζήτηση για τα luxury και lifestyle ξενοδοχεία μας και τα ταξίδια εσωτερικού. Τέτοιου είδους υποκείμενες τάσεις, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των συνόρων, μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση για τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων μας από μήνα σε μήνα, με τις τιμές να έχουν ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019. Τα brands μας είναι ελκυστικά, ιδανικά τοποθετημένα και το οικοσύστημα ολιστικής φιλοξενίας (augmented hospitality) που δημιουργήσαμε τα τελευταία χρόνια εξακολουθεί να προσελκύει αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών και ιδιοκτητών. Τους επόμενους μήνες, θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του δικτύου μας, την προώθηση των brands μας καθώς και στο να προσελκύουμε και να διατηρούμε όλο και περισσότερους πελάτες».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post