Με στόχο την προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση του νησιού της Ρόδου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού και την προσέλκυση επισκεπτών που αναζητούν εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου συμμετείχε στο webinar που αφορούσε τη Ρόδο και είχε τίτλο «5 Reasons to Visit Rhodes – 5 λόγοι για να επισκεφθείς τη Ρόδο», που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2021 και απευθυνόταν σε επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, στο πλαίσιο συμμετοχής της Ρόδου στην πρώτη online επαγγελματική πλατφόρμα δικτύωσης Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού με την αγορά της Benelux (https://www.linktogreece.com/).
Συντονίστρια του webinar ήταν η Deputy Director του Γραφείου του Ελληνικού Οργανσμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Κάτω Χωρών Άντζελα Τζίφα, ενώ η παρουσίαση της Ρόδου έγινε σε πέντεε θεματικές ενότητες:
1. Destination: Εκπρόσωπος του προορισμού ο Σάββας Ε. Πάττας Ειδικός Σύμβουλος Τουρισμού – Πολιτισμού Δημάρχου Ρόδου, ο οποίος πέρα από την παράθεση βασικών πληροφοριών για τη Ρόδο αναφέρθηκε σε θέματα που ενδεχομένως δεν γνώριζαν για το νησί, όπως τους πολιτικούς γάμους και το εξειδικευμένο site του Δήμου Ρόδου, το συνεδριακό τουρισμό και τις άριστες υποδομές που διαθέτει το νησί και το πλήθος εμπειριών που προσφέρει.
2. Safety – comfort: Αναστάσιος Χατζηλιαμής CEO στο τουριστικό πρακτορείο Destination One και Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου. Μίλησε για την ασφάλεια του προορισμού και έδωσε πληροφορίες σχετικά με τις υποδομές που διαθέτει το νησί, κυρίως σε ότι αφορά τη διαμονή.
3. Gastronomy: Παναγιώτης Λαγογιάννης General Manger στην επιχείρηση Koukos Guest House. Αναφέρθηκε στις πρώτες ύλες του νησιού, στη ροδίτικη γαστρονομία και τη μεγάλη ανάπτυξη των ροδίτικων οινοποιείων τα τελευταία χρόνια με πολλά βραβεία.
4. Outdoor experiences: Carolien Briex Outdoor Activities Manager στην επιχείρηση Rhodes Adventures. Έγινε αναφορά στις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στο νησί από πεζοπορία και αναρρίχηση μέχρι water sports κλπ.
5. Meet the locals: Δημήτρης Σαλαχούρης Πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου. Αναφορά σε κάποια σημαντικά μέρη του νησιού, τα τοπικά έθιμα και στη μοναδική ροδίτικη φιλοξενία. Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν περίπου 40 travel agents από Ολλανδία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.
Η ανάδειξη λοιπόν της «άλλης» Ρόδου, ενός τόπου ευλογημένου, ενός μοναδικού νησιού που μπορεί να προσφέρει εκτός από το κλασσικό δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα» πληθώρα εμπειριών στον επισκέπτη, που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τη φύση και που καλύπτει ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων και μοναδικών εμπειριών «unique experiences» για κάθε target group, παρουσιάσθηκε αναλυτικά στους επαγγελματίες της Benelux, που ζητούσαν να μάθουν ποιες άλλες εμπειρίες μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του το νησί.
Στο τέλος της παρουσίασης έγινε κλήρωση και δόθηκε ως δώρο σε έναν συμμετέχοντα διαμονή για δύο άτομα, τρεις διανυκτερεύσεις σε 4άστερο ξενοδοχείο της Ρόδου με πρωινό, δωρεά από το τουριστικό γραφείο KAPCO TRAVEL SERVICES LTD.