Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

36η διεθνής έκθεση Philoxenia: 12 – 14 Νοεµβρίου στη Θεσσαλονίκη

H 36η διεθνής έκθεση τουρισµού Philoxenia θα πραγµατοποιηθεί από 12 έως 14 Νοεµβρίου 2021 στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

H Philoxenia αποτελεί την ετήσια συνάντηση των τουριστικών επιχειρήσεων, φορέων και οργανισµών στην Ελλάδα.

Είναι το γεγονός που αφουγκράζεται την παγκόσµια τουριστική αγορά και συντονίζεται µε τις ανάγκες του επαγγελµατία και τις επιθυµίες του ταξιδιώτη, ώστε να µπορεί να συµβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη προορισµών και εµπειριών, αλλά και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Philoxenia, επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου καθώς και αγοραστές (hosted buyers) θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις προοπτικές ανάκαµψης του τουρισµού της χώρας, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξής του.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τον παλµό της τοπικής τουριστικής εµπειρίας θα δώσουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα αναδείξουν παράλληλα όλους τους εγχώριους προορισµούς και το τουριστικό δυναµικό κάθε περιοχής.

Η δυναµική της Philoxenia αποτυπώνεται µέσα από ένα πλούσιο πρόγραµµα παράλληλων εκδηλώσεων µε θεµατικές παρουσιάσεις, ηµερίδες, workshops και φυσικά, µε το κορυφαίο για την αξιοπιστία του, πρόγραµµα προσκεκληµένων εµπορικών αγοραστών.

Στο διεθνές συνέδριο της Philoxenia (Σάββατο 13 Νοεμβρίου, περίπτερο 14), θα παρευρεθούν καταξιωµένοι οµιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να ανακαλύψουν και ανταλλάξουν απόψεις για τις νέες µορφές τουρισµού, οι οποίες συνάδουν µε τις νέες συνθήκες ταξιδιού.

Το φετινό συνέδριο της Philoxenia εστιάζει το ενδιαφέρον του στην ανάγκη κατανόησης και αξιολόγησης της τουριστικής εμπειρίας, καθώς και στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να διαμορφωθεί για έναν τόπο, ώστε να είναι ελκυστική στον επισκέπτη.

Τα τελευταία χρόνια οι ταξιδιώτες προσανατολίζονται σε μια πιο ουσιαστική σχέση με τον προορισμό που επέλεξαν έχοντας τη διάθεση να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία, την κουλτούρα, τη φύση και τους ανθρώπους του.

Με άλλα λόγια, υπάρχει μια τάση αναζήτησης για πιο βιωματικές δραστηριότητες που εμπεριέχουν το στοιχείο της ανακάλυψης, της εμβάθυνσης στην εμπειρία του διαφορετικού, του συγχρωτισμού με τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και του ιδιαίτερου πολιτισμού τους.

Ο Τουρισμός Εμπειρίας διαμορφώνει αλλιώς το χωροχρόνο του επισκέπτη, επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση της τοπικής ταυτότητας, δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας συναρπαστικών αφηγημάτων αξιοποιώντας το ιστορικό και πολιτισμικό κεφάλαιο μιας περιοχής και κυρίως, συμβάλλει σε μια ολιστική προσέγγιση ανάπτυξης του τόπου, αφού προϋποθέτει αξιόπιστες συνέργειες μεταξύ κρατικού και ιδιωτικού τομέα.

Όπως κάθε χρόνο, παράλληλα με τη Philoxenia, θα πραγματοποιηθεί η διεθνής έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού HOTELIA,.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εκθέσεις Philoxenia και Hotelia 2021: philoxenia.helexpo.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post