Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ζάκυνθος: Ιδρύεται σχολείο τουρισμού

Στην ίδρυση σχολείου τουρισμού θα προχωρήσει το Μάρτιο η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ζακύνθου, με τον Αντιπρόεδρο, Αντώνη Νικολουδάκη, να κάνει τη σχετική ανακοίνωση στο επιμορφωτικό σεμινάριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που έγινε πριν λίγες ημέρες στην πόλη της Ζακύνθου.

«Πραγματικά έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή συνεργασία με τον ΣΕΤΕ. Όλοι έχουν αντιληφθεί τη σπουδαιότητα των επιμορφωτικών σεμιναρίων που κάνουμε και τα οποία θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Η συνεργασία μας με τον ΣΕΤΕ θα προχωρήσει ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά, αφού έχουμε συμφωνήσει για την εφαρμογή στη Ζάκυνθο του θεσμού του Σχολείου Τουρισμού. Η Ζάκυνθος θα έχει πολύ περισσότερους επισκέπτες το καλοκαίρι του 2018 και θα πρέπει να μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι. Η ποιοτική εκπαίδευση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τουρισμό είναι το εργαλείο που θα κρατήσει ψηλά τη ζήτηση και τις τιμές, ακόμα και όταν η συγκυρία δεν θα είναι τόσο ευνοϊκή», ανέφερε ο κ. Νικολουδάκης.

Έτσι, η Επιτροπή τουρισμού του Δήμου προγραμματίζει στην επόμενη συνεδρίασή της, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν να είναι η θεσμοθέτηση του σχολείου τουρισμού («ίδρυση Θεσμού Σχολείου Τουρισμού σε συνεργασία Δήμου Ζακύνθου με ΙΝΣΕΤΕ»).

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Αγγελικής Ξενόφου στο ermisnews.gr.