Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Zagori Mountain Running: Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος στις 23 – 25 Ιουλίου 2021

Η ιστορία του ορεινού τρεξίματος ξεκινάει και γράφεται στον «τόπο πίσω από το βουνό». 11 χρόνια πριν το Zagori Mountain Running, έκανε τα πρώτα του βήματα μεταφέροντας σταδιακά τις μοναδικές πολιτιστικές και αθλητικές εικόνες του Ζαγορίου και ολόκληρης της Ηπείρου σε όλο τον κόσμο.

Στις 23 – 25 Ιουλίου 2021, το Ζαγόρι αναγεννιέται με το επετειακό Zagori Mountain Running που κλείνει τα 10 χρόνια αγώνων του και επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ με πολλές εκπλήξεις.

Το Ζagori Mountain Running, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πολιτισμικής αρμονίας της Ηπείρου, που συνδέει την ξεχωριστή γεωγραφική, ιστορική και αρχιτεκτονική ενότητα του Ζαγορίου και αναδεικνύει τα 46 χωριά, με το ιδιαίτερο φυσικό τους κάλλος και φυσικά το ζεστό χαρακτήρα των ανθρώπων που το έχουν αγκαλιάσει μέχρι σήμερα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τέσσερις αγώνες  – Δύο ολοκαίνουριες διαδρομές

Το Zagori Mountain Running είναι μια διοργάνωση πολλών ταχυτήτων που καλύπτει τόσο τις ανάγκες των πιο απαιτητικών δρομέων ορεινού τρεξίματος όσο και εκείνων των αθλητών που δοκιμάζουν ερασιτεχνικά τις δυνάμεις τους, συνδυάζοντας την άθληση με την ψυχαγωγία.

Η φετινή επετειακή έκδοση περιλαμβάνει τις γνωστές και παραδοσιακές διαδρομές TeRA 80km και Marathon 44+ καθώς και δύο ολοκαίνουριες διαδρομές αυτές των Half Marathon 21km και Entry Race 10km με σημείο εκκίνησης και τερματισμού στο Τσεπέλοβο.

 

Με σεβασμό στον τόπο και το περιβάλλον

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα σεβόμενη κάθε χρόνο το μοναδικό τόπο στον οποίο διεξάγεται ο αγώνας, που αποτελεί μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς του Ζαγορίου που το επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, φροντίζει για τη συντήρηση των μονοπατιών του αγώνα και για τη διατήρηση του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στις φετινές καινοτομίες του Zagori Mountain Running έρχεται να προστεθεί και το συλλεκτικό BUFF του αγώνα.

Η Fifth Element ως χορηγός της διοργάνωσης που αντιπροσωπεύει τις κορυφαίες εταιρείες outdoor ειδών και αποτελεί το απόλυτα εξειδικευμένο κατάστημα αθλητικών δραστηριοτήτων διαθέτει αποκλειστικά για αγορά το συλλεκτικό BUFF του Zagori Mountain Running 2021.

Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στο έργο για την προστασία και διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου.

 

Sold Out Εγγραφών

Η αγάπη του κόσμου για τον αγώνα που διαφημίζει και προωθεί το ορεινό τρέξιμο σε όλο τον κόσμο είναι πραγματικά πρωτόγνωρη.

Οι εγγραφές του Zagori Mountain Running, όπως αναμενόταν έκλεισαν με πολύ μεγάλη ανταπόκριση, γεγονός που αποδεικνύει πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος της Ελλάδας.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει λάβει την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

 

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες

Με βάση τα ισχύοντα μέτρα, στην παρούσα χρονική περίοδο, όλοι οι συμμετέχοντες για να μπορέσουν να εισέλθουν στο χώρο της διοργάνωσης μπορούν να προσκομίσουν Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid–19.

Εναλλακτικά, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν κάνει rapid test ή μοριακό PCR test κατά του Covid-19 εντός 48 ωρών πριν την έναρξη του αγώνα τους και να προσκομίσουν βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος.

Εξαιρούνται όσοι προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ δύο έως και εννέα μήνες μετά τη νόσηση.

Τέλος, αν υπάρχουν διαδοχικές μέρες αγώνων για κάποιον συμμετέχοντα, συστήνεται να κάνουν ένα τεστ πριν τον πρώτο αγώνα.

 

Ο παιδικός αγώνας ΖΑΓΟΡΑΚΙ 1 χλμ.

Με τη δροσιά και ενυδάτωση που προσφέρει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, επιστρέφει και ο αγαπημένος αγώνας των παιδιών.

Το ΖΑΓΟΡΑΚΙ, ο παιδικός αγώνας τρεξίματος απόστασης 1 χλμ., θα πραγματοποιηθεί φέτος στο χωριό Τσεπέλοβο, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουλίου 2021.

Στόχος του είναι η επαφή των παιδιών με το τρέξιμο στη φύση μέσα από μία ψυχαγωγική δραστηριότητα που αναδεικνύει τις αξίες του αθλητισμού.

Για τον παιδικό αγώνα 1 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά 3 έως 12 ετών.

Σε κάθε παιδί θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο και συλλεκτικό τεχνικό μπλουζάκι.

Η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media