Γευστικές προτάσεις εμπνευσμένες από έργα τέχνης και πολιτισμού παρουσιάζονται από σήμερα ως και την επόμενη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου σε πέντε μουσεία της Θεσσαλονίκης, μέσα από την πρωτότυπη δράση Yummy Museum, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival.
Έτσι (μεταξύ άλλων) θα προσφέρονται: Στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου ειδική γευστική πρόταση που απαρτίζεται από πιάτο με ξερά σύκα, καρύδια, ρόδι, παξιμάδια και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (με συνολική τιμή 5 ευρώ). Η έμπνευση του πιάτου «έρχεται» από το Μακεδονικό Συμπόσιο το οποίο απεικονίζεται στη ζωφόρο του Μακεδονικού τάφου στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.
Στο εστιατόριο Β του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού το μενού (10 ευρώ) είναι βυζαντινό και απαρτίζεται από: Χορτόσουπα, φάβα με οσομπούκο (κότσι μοσχαρίσιο με καραμελωμένα καρύδια) κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί…
Πηγή: www.agelioforos.gr