Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Υποβρύχιες επισκέψεις στο ναυάγιο του βρετανικού υποβρυχίου «Περσέας» ανοιχτά της Κεφαλλονιάς

Ανάμεσα στις κορυφαίες προτάσεις των συντακτών του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters είναι βίντεο που δείχνει εθελοντές δύτες να απομακρύνουν αλιευτικά δίχτυα από ένα από τα διασημότερα ναυάγια στο Ιόνιο πέλαγος.

Οι δύτες ανέσυραν 500 κιλά δίχτυα που είχαν σχεδόν καλύψει το βρετανικό υποβρύχιο «Περσέας», που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Κεφαλλονιάς το Δεκέμβριο του 1941, όταν χτυπήθηκε από νάρκη.

RevitUp – Digital & Revenue Management

79 χρόνια μετά τη βύθιση του, ένα από τα μεγαλύτερα υποβρύχια που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, εντυπωσιάζει.

Το ναυάγιο, από το οποίο σώθηκε μόνο ένα από τα 61 μέλη του πληρώματος, προσέλκυε πάντα το ενδιαφέρον των δυτών με την ενδιαφέρουσα ιστορία του.

Πλέον, μπορούν να το δουν απαλλαγμένο από τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα αλιευτικά δίχτυα, που είχαν μαζευτεί γύρω του και κάλυπταν την επιφάνεια του.

Επί πέντε μέρες Έλληνες και Ολλανδοί εθελοντές δύτες κατέβαιναν σε βάθος 52 μέτρων για να απομακρύνουν σχεδόν μισό τόνο διχτυών.

Ο καθαρισμός έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Ghost Diving. Στόχος τους, πέρα από την ανάδειξη του ναυαγίου και η διάσωση της θαλάσσιας ζωής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο εκατομμύρια πλάσματα του βυθού πεθαίνουν παγιδευμένα μέσα στα δίχτυα.

 

Πηγή: www.megatv.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media