Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Υποβρύχια ξενάγηση στο ναυάγιο της Περιστέρας Αλοννήσου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων συνδιοργανώνουν διημερίδα για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά και το σχεδιασμό για τη διαχείρισή της.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Απριλίου 2019, στην Αλόννησο, με την υποστήριξη του Δήμου Αλοννήσου.

 

Το πρόγραμμα της διημερίδας έχει ως εξής:

Σάββατο 06/04/2019: 11.00 – 15.00 στη Στενή Βάλα Αλοννήσου. Μια βουτιά στην Περιστέρα: Επαγγελματίες της κατάδυσης και αυτοδύτες θα ξεναγηθούν στον επισκέψιμο ενάλιο αρχαιολογικό χώρο.

Κυριακή 07/04/2019 10.00 -13.00 στο Δημαρχείο Αλοννήσου: Ημερίδα ανοιχτή στο κοινό.

 

Κοντά στο νησάκι Περιστέρα της Αλοννήσου, σε βάθος 25 μ., βρέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ανασκάφηκε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια πλοίων της κλασικής εποχής που έχουν βρεθεί στο Αιγαίο.

Το εμπορικό πλοίο μετέφερε περισσότερους από 4.000 αμφορείς, πριν ναυαγήσει στα νερά των Σποράδων. Ο αριθμός των αμφορέων, η κατάσταση διατήρησης του ναυαγίου και η ομορφιά των νερών και του βυθού της περιοχής, που βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Βορείων Σποράδων, το καθιστούν ένα μοναδικό αξιοθέατο.

Το ναυάγιο της Περιστέρας έχει επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για να μετατραπεί σε επισκέψιμο ενάλιο αρχαιολογικό χώρο με καθοδηγούμενη κατάδυση.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram