Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Υπουργείο Τουρισμού: Μέτρα για τη στήριξη της τουριστικής κίνησης στη Σαμοθράκη

Μέτρα, που κινούνται σε τρία επίπεδα, για τη στήριξη της τουριστικής κίνησης στη Σαμοθράκη, συζητήθηκαν χθες στο Υπουργείο Τουρισμού, σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του νησιού Γιάννη Γλήνια, το νέο Δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία εξετάσθηκαν τρόποι αναστροφής του κλίματος που δημιουργήθηκε με τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη θωράκισης του τουρισμού και ενίσχυσης της προβολής του νησιού.

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι έχουν ήδη αναληφθεί και θα συνεχισθεί δέσμη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας της Σαμοθράκης στη Ρουμανία, αλλά και σε άλλες αγορές για την προσέλκυση τουριστών τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό έτυχε ήδη θετικής ανταπόκρισης από influencers το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες ο ΕΟΤ Ρουμανίας και θα οργανωθεί επίσκεψη στο νησί Ρουμάνων bloggers με σκοπό τη τόνωση της τουριστικής προβολής της Σαμοθράκης.

Ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε ότι θα μεταφέρει σε συναρμόδια υπουργεία τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν λύσεις που θα συμβάλουν στην ταχύτερη αποκατάσταση της εικόνας του νησιού.

Συμπλήρωσε δε ότι θα στηριχθούν οι πρωτοβουλίες των εκπροσώπων του νησιού, που αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που θεωρείται κρίσιμο και καθοριστικό για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της Σαμοθράκης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του νησιού ευχαρίστησαν τον Υπουργό Τουρισμού για την κινητοποίηση που επέδειξε το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή και τον κάλεσαν να επισκεφθεί τη Σαμοθράκη ώστε με την παρουσία του να συνδράμει στις δράσεις που προγραμματίζονται.

Τέλος δήλωσαν ότι από την πλευρά τους θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι η αντιμετώπιση κάποιων λειτουργικών προβλημάτων, όπως η επαναλειτουργία του Μουσείου, θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας του νησιού και στη εξασφάλιση βιώσιμων όρων ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ στο ethnos.gr, 60% – 70% μειωμένη σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2018 είναι η τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επιχειρηματιών του νησιού, Γιάννη Γλήνια.

Οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, αφού βλέπουν το νησί και κατά συνέπεια τις επιχειρήσεις τους να είναι άδειες, σε μία περίοδο που έπρεπε να έσφυζε από κόσμο, γι΄αυτό προχωρούν σε τεράστια μείωση των τιμών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γλήνιας, σήμερα οι επισκέπτες στη Σαμοθράκη μπορούν να βρουν ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ καλή κατάσταση ακόμα και με μόλις 10 ή 15 ευρώ την ημέρα, ενώ ξενοδοχεία τριών αστέρων, τα οποία νοίκιαζαν τα καταλύματά τους προς 70 ή 80 ευρώ πριν από την προβληματική περίοδο, πλέον τα προσφέρουν προς 35 – 45 ευρώ ημερησίως.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media