Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Υπουργείο Τουρισμού: «Τα δημοσιεύματα για μαζικές ακυρώσεις τουριστών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

MINISTRY

Πριν από λίγο από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:

“Τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν δήθεν μαζικές ακυρώσεις τουριστών στη χώρα μας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθότι ο ελληνικός τουρισμός εμφανίζει ανοδική πορεία με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος, σε σχέση με το 2014.

Ο τουρισμός δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποτελέσει στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η υιοθέτηση και αναπαραγωγή αναληθών και ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων τραυματίζουν τον τουρισμό μας και υπονομεύουν το συμφέρον της πατρίδας μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελευταίων τριών ημερών έχει καταγραφεί μικρή μείωση στις «κρατήσεις τελευταίας στιγμής» και μεμονωμένες ακυρώσεις. Οι μεγάλοι διεθνείς tour operators εξακολουθούν να εμπιστεύονται και να στηρίζουν τη χώρα μας με επίσημες δηλώσεις τους.

Η Ελλάδα συνεχίζει να εγγυάται την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της και που την έχουν καταστήσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς.

Το Υπουργείο εργάζεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και στόχος του είναι να δώσει άμεσες λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Για το σκοπό αυτό και με εντολή της Αν. Υπουργού Έλενας Κουντουρά, έχει εγκατασταθεί μηχανισμός υποστήριξης φορέων τουρισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@mintour.gr”.