Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Αgroxenia

Υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση της Αgroxenia (Αγροξενία) στη λίμνη Κερκίνη (11 – 13 Νοεμβρίου 2019), αλλά και το πρώτο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αγροτοτουρισμού στο Βάμο Χανίων (Ιούνιος 2020) με απόφαση της Προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου.

Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ υποστηρίζουν την ανάπτυξη του αγροτοτουρισμού στη χώρα μας, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού ως βασικός μοχλός επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ο αγροτουρισμός θεωρείται πολύ σημαντική μορφή τουρισμού και τους 12 μήνες του χρόνου, που ενισχύει παράλληλα, την τοπική οικονομία και τις περιοχές διεξαγωγής σχετικών οργανωμένων προσπαθειών.

Η Agroxenia είναι σωματείο που δημιουργήθηκε από μέλη του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (Σ.Ε.ΑΓ.Ε.), με στόχο την προαγωγή του αγροτουρισμού στην Ελλάδα, την προώθηση των αγροτουριστικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τον αγροτουρισμό.

Σκοπός της συνέλευσης στη λίμνη Κερκίνη, είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη της επικοινωνιακής στρατηγικής για την προβολή αγροκτημάτων, αγροτουριστικών επιχειρήσεων και πολυλειτουργικών αγροκτημάτων.

Επίσης θα προετοιμάσει το 1ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2020 στα Χανιά με Ευρωπαίους εκπροσώπους από το χώρο του αγροτουρισμού.

Η Agroxenia είναι σωματείο του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος (Σ.Ε.ΑΓ.Ε.), δευτεροβάθμιος φορέας του Τουρισμού Υπαίθρου & Αγροτουρισμού στην Ελλάδα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού EUROGITES.

Ο Σ.Ε.ΑΓ.Ε ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2017 στα Τζουμέρκα Ηπείρου υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού & Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μετά από 14 χρόνων εργασιών & συναντήσεων έχει θεσπισθεί θεσμικό πλαίσιο για τον Αγροτουρισμό στη χώρα μας.

Στόχος του ελληνικού φορέα είναι η διεξαγωγή δράσεων προώθησης του Αγροτουρισμού στα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών, όπως Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία, κ.ά, με την επωνυμία Αγροξενία (Αgroxenia).

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media