Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

ΥΠΕΡΙΑ 2018: Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Γαστρονομία – Πολιτισμός & Τουρισμός»

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Θολαρίων Αμοργού και το Aegialis Hotel & Spa διοργανώνουν για 16η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διατήρησης & Προστασίας της Φυσικής & Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το φετινό κεντρικό θέμα είναι «Γαστρονομία – Πολιτισμός & Τουρισμός».

Στόχος του συνεδρίου, που θα διεξαχθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2018 στην Αιγιάλη της Αμοργού, είναι η προβολή της φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού της Αμοργού, η ανταλλαγή ιδεών για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η παρουσίαση και προώθηση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί.

 

 

Κατά τη διάρκεια του ΥΠΕΡΙΑ 2018, θα πραγματοποιηθεί το 9o Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού. Το Φεστιβάλ της Αμοργού είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης CIFFT, με έδρα τη Βιέννη και διεξάγεται αδιαλείπτως σε ετήσια βάση, προβάλλοντας περίπου 100 νέες ταινίες κάθε χρόνο, με καθημερινές προβολές κατά διάρκεια του συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ, βραβεύοντας τις καλύτερες επιλογές ταινιών και ντοκιμαντέρ που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του εγχώριου και ξένου τουρισμού και στην εφαρμογή «πράσινων» πρακτικών.

Βασικός σκοπός του Φεστιβάλ είναι να δημιουργήσει μια διεθνή πλατφόρμα για την ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω οπτικοακουστικών μέσων, έχοντας υπ’ όψιν την ανάγκη για κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικές πληροφορίες για το ΥΠΕΡΙΑ 2018.