Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι επισκέπτες του Παναθηναϊκού Σταδίου από το 2010

Συνολικά έχουν επισκεφτεί με εισιτήριο το Παναθηναϊκό Στάδιο, από τις 15 Απριλίου 2010, όταν με ευθύνη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής άνοιξε ξανά για το κοινό, 1.031.723, εκ των οποίων οι 233.689 είναι μαθητές σχολείων.

Το ιστορικό στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Αθήνας, που δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει την ιστορία του, αλλά και τη συμβολή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στο χώρο και να χρησιμοποιήσει το αυτόματο σύστημα ξενάγησης που διατίθεται σε δέκα γλώσσες, ενώ όποιος το επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί την αίθουσα με όλες τις αφίσες και τις δάδες των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Έξω από το Καλλιμάρμαρο λειτουργεί πωλητήριο με αναμνηστικά που θυμίζουν την ξεχωριστή εμπειρία της επίσκεψης στο χώρο.

 

Σημείωση eTravel News

Μάλλον μικρός αριθμός εισιτηρίων αν λάβουμε υπόψη τη σπουδαιότητα του μνημείου. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι ενώ μεγάλος αριθμός τουριστών επισκέπτονται καθημερινά με πούλμαν ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες το Στάδιο, τελικά αρκετοί από αυτούς αρκούνται μόνο στο να βγάζουν φωτογραφίες από τη μπροστινή πλευρά και δεν πληρώνουν εισιτήριο…