Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Xenodoxeion Milos: Νέο 5άστερο boutique ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας από την Epoque Collection

 

Η εποχή του Hilton τελείωσε και ο Κώστας Σπηλιάδης πρόκειται να λανσάρει το νέο του μεγάλο σχέδιο «Xenodoxeion Milos» μαζί με εστιατόριο, δηλώνοντας ότι «θέλω να εμπεδωθεί διεθνώς ότι το brand building έχει την αφετηρία του στην Ελλάδα, προς τιμήν της ελληνικής φιλοξενίας».

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού 5άστερου γκουρμέ ξενοδοχείου στα δύο πολύ όμορφα νεοκλασικά κτήρια πίσω από την Παλιά Βουλή (Κολοκοτρώνη 3 – 5).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το μπουτίκ ξενοδοχείο, τα σχέδια του οποίου επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι Divercity Architects των Νικόλα και Δημήτρη Τραβασάρου στο Λονδίνο, θα έχει 42 δωμάτια, «θα εκφράζει την ουσία του ελληνικού lifestyle με καλαισθησία και λιτότητα, έχοντας σαν βασικά του υλικά το λευκό μάρμαρο και το ξύλο», προσθέτει ο Σπηλιάδης.

«Όλες οι γεύσεις του θα υποστηρίζονται φυσικά από το «Estiatorio Milos», όπου θα μπορείς να απολαμβάνεις ένα εξαιρετικό γεύμα στο άνετο τραπέζι του δωματίου σου, χαζεύοντας τη φωτισμένη αρχοντιά της Παλιάς Βουλής».

Το διασημότερο ελληνικό εστιατόριο στον κόσμο, το οποίο θα στεγάζεται στην ψηλοτάβανη αίθουσα του ισογείου και στο πατάρι της, θα έχει ξεχωριστή είσοδο από τη Στοά Μπολάνη και χωρητικότητα 135 ατόμων και προβλέπεται ν’ ανοίξει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

 

Πηγή: www.athinorama.gr

Σημαντική σημείωση:

Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν ότι το «Xenodoxeion Milos», θα λειτουργούσε ως το 5άστερο Athens Townhouse Hotel, στα «δίδυμα» νεοκλασικά κτήρια (φωτογραφία) που βρίσκονται στην οδό Κολοκοτρώνη 3 – 5, δίπλα στην παλιά Βουλή και λίγα μόλις μέτρα από την οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Το Athens Townhouse θα διέθετε 45 δωμάτια, bar – restaurant με εξωτερική αυλή, γυμναστήριο, spa κ.ά.

Τα διατηρητέα κτήρια του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, επιφάνειας 4.160 τ.μ. που νοικιάστηκαν τον Οκτώβριο του 2017 από την εταιρεία Intrakat του ομίλου Κόκκαλη για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου ποσού 40.000 ευρώ, μετατρέπονται σε 5άστερο boutique ξενοδοχείο, που θα διαχειρίζεται η εταιρεία Epoque Collection, στο site της οποίας είχαν αναρτηθεί το 2019 οι παρακάτω φωτορεαλιστικές απεικονίσεις για το Athens Townhouse Hotel.

Μετά όμως τα σχέδια της εταιρείας άλλαξαν και το νέο ξενοδοχείο θα ονομάζεται «Xenodoxeion Milos».

H Epoque Collection διαχειρίζεται και το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα OMMA Santorini, που άνοιξε το 2019 και διαθέτει 30 δωμάτια, σουίτες και βίλες, εστιατόριο, πισίνα, spa κ.ά.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media