H Xenia 2022, για τρεις ημέρες (26, 27 και 28/11) με 500 κορυφαίους εκθέτες, ανανεωμένες και στοχευμένες παράλληλες εκδηλώσεις και έναν πλήρη κατασκευαστικό τομέα αποτέλεσε μία κομβική εμπορική συνάντηση για τον κλάδο της φιλοξενίας στη χώρα μας.
Παράλληλα, ανέδειξε όλες τις καινοτόμες και επίκαιρες λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση, τον εξοπλισμό, την τροφοδοσία και την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, καθώς και μία τεράστια γκάμα σύγχρονων προϊόντων, εξειδικευμένων υπηρεσιών και digital εργαλείων που αναζητά κάθε στέλεχος της τουριστικής βιομηχανίας που θέλει να εξελίξει την επιχείρησή του σε ένα δυνατό brand name της φιλοξενίας.
Επίσης, οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης – ετήσια Γενική Συνέλευση Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Digi Hotel, Architect Lab, Ξενοδοχειακές Ημέρες Καριέρας – αποτέλεσαν για τρείς ολόκληρες ημέρες έναν τόπο ανταλλαγής απόψεων και γνώσης, ένα κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα σε διακεκριμένους εισηγητές και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και μία ευκαιρία έμπνευσης και διάδοσης καινοτόμων ιδεών και προτάσεων.
Τέλος, για ακόμα μία ημέρα τα βλέμματα συγκέντρωσε και το Architect Lab project, όπου οι προτάσεις των εκθετών που συμμετείχαν σε αυτό το πρωτοποριακό project είχαν ως στόχο να δείξουν ότι καινούριο και καινοτόμο κυριαρχεί στην αγορά και οδηγεί όχι μόνο στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, αλλά και στη δημιουργία eco-friendly και energy saving καταλυμάτων που ακολουθούν τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις στη φιλοξενία και συμβάλλουν και στην εξοικονόμηση χρημάτων για λογαριασμό των επιχειρηματιών.
Παράλληλες εκδηλώσεις που ενέπνευσαν, ενημέρωσαν & ανέδειξαν όλα τα trends
Εκατοντάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν τους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων της Xenia, όπου παρακολούθησαν για τελευταία ημέρα τα ξεχωριστά special events από experts του κλάδου.
Στο Digi Hotel, οι ομιλίες αφορούσαν κυρίως τις τεχνολογίες και τους αυτοματισμούς για τα ξενοδοχεία, την ψηφιακή εμπειρία του πελάτη, οι σχετικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όσον αφορά το customer experience, το σωστό management των κριτικών, το digital sustainability plan για τα ξενοδοχεία, το destination marketing και πολλά άλλα ακόμα.
Αντίστοιχα στα Architect Lab Lectures που πραγματοποιήθηκαν στο Hall 2, πρωταγωνίστησαν η βιωσιμότητα στα ξενοδοχεία, η καινοτομία στα υφάσματα διακόσμησης, ενώ παρουσιάστηκαν και τα case studies μεγάλων ξενοδοχείων.
Τέλος, για τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα διεξήχθησαν οι Ξενοδοχειακές Ημέρες Καριέρας της Workathlon.
Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου μέσω 10-λεπτων συνεντεύξεων και να συζητήσουν τις προοπτικές εξέλιξης της καριέρας τους.
Η Xenia ανανεώνει το ραντεβού της για τις 25 – 27 Νοεμβρίου 2023.