Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Ξεκινούν έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου

 

Εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, πρόκειται να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου από τη Fraport Greece.

Tα έργα θα είναι επικεντρωμένα στην ανακαίνιση του παλιού κτηρίου, την ολοκλήρωση του συστήματος των αποσκευών τόσο στο παλιό όσο και στο νέο κτήριο και στην αναδιαμόρφωση του συστήματος μεταφοράς των αποσκευών.

Στόχος της Fraport είναι οι εργασίες αυτές να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου έτσι ώστε τη νέα σεζόν το αεροδρόμιο να λειτουργήσει κανονικά.

Συγκεκριμένα, την 1η Οκτωβρίου πρόκειται να κλείσουν αρκετά από τα γκισέ check in στο νέο κτήριο του αεροδρομίου με σκοπό να κατασκευαστούν νέοι διαχωριστοί τοίχοι και γενικά να γίνουν πιο λειτουργικά στην εξυπηρέτηση των επιβατών.

Σε ό,τι αφορά το παλιό κτήριο θα κλείσουν στις 15 Οκτωβρίου όλα τα γκισέ check in, οι πύλες και δύο από τους ιμάντες μεταφοράς αποσκευών. Κάποια γκισέ θα μεταφερθούν στο νέο κτήριο όπου θα γίνεται η εξυπηρέτηση των επιβατών.

Επιπλέον, στις 15 Οκτωβρίου πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες στο εξωτερικό πάρκινγκ του αεροδρομίου με σκοπό τον ανασχεδιασμό του χώρου όπου σταθμεύουν σήμερα τα τουριστικά λεωφορεία.

 

Πηγή: www.rodiaki.gr