Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ξεκινούν τα πρώτα έργα δημιουργίας του τουριστικού συγκροτήματος στα «Αστέρια» Γλυφάδας

Με τη μεταφορά των καταστημάτων εστίασης (εστιατόρια κ.ά.) που λειτουργούν σήμερα στα «Αστέρια» της Γλυφάδας σε άλλο σημείο της 285 στρεμμάτων έκτασης θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπτυξης του τουριστικού συγκροτήματος από την Grivalia Hospitality.

Ο διαγωνισμός για τα συγκεκριμένα έργα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ προς το τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθεί και ο δεύτερος διαγωνισμός για την επιλογή της τεχνικής εταιρείας που θα κατασκευάσει το ξενοδοχείο.

Το επενδυτικό σχέδιο της Grivalia Hospitality, που σήμερα ελέγχεται κατά 25% από την Grivalia ΑΕEΑΠ η οποία συγχωνεύεται με τη Eurobank, προβλέπει την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχείου 400 κλινών, χώρων εστίασης και κέντρων διασκέδασης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Grivalia, Γιώργο Χρυσικό, οι εργασίες για τη μεταφορά των υφιστάμενων καταστημάτων εστίασης θα ξεκινήσουν άμεσα, προκειμένου να είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου.

Σημειώνεται πως η εταιρεία που ελέγχει το 80% της «Ναυσικά Α.Ε.» θα διαχειρίζεται τα «Αστέρια» μέχρι το 2081, ενώ ο όμιλος Παπαθεοχάρη έχει διατηρήσει το υπόλοιπο 20%.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια στο euro2day.gr


Σημείωση eTravel News

Η Grivalia που έχει αναλάβει τη διαχείριση της παραθαλάσσιας έκτασης στα «Αστέρια» Γλυφάδας, που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, θα ξεκινήσει την ανακατασκευή των bungalows του κλειστού εδώ και πολλά χρόνια «Αστέρα Γλυφάδας», με σκοπό τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με bungalows σουίτες και βίλες, συνολικής δυναμικότητας 400 κλινών, που θα κοστίσει 60.000.000 ευρώ και θα διαχειρίζεται διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα στα portals liberal.gr και newmoney.gr, η διεθνής αλυσίδα 5άστερων ξενοδοχείων «The Ritz-Carlton», που ανήκει στο μεγάλο αμερικανικό ξενοδοχειακό όμιλο Marriott, είναι σε επαφή με τη Grivalia για να αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου που θα δημιουργηθεί στα «Αστέρια».

Η Grivalia έχει ανακοινώσει ότι έχει στόχο να αναβιώσει το θρυλικό ξενοδοχειακό συγκρότημα («Αστέρας Γλυφάδας»), ανακατασκευάζοντάς το με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και διαμορφώνοντάς το σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο διεθνούς εμβέλειας.

H επένδυση θα δημιουργήσει περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram