Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου terminal στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης

Ο νεόκτιστος τερματικός σταθμός (terminal) στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης τέθηκε χθες το πρωί σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Η ολοκλήρωση των εργασιών και η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική ημέρα στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των 14 αεροδρομίων από τη Fraport Greece.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Η επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέου μοντέρνου και φιλικού προς το χρήστη αεροσταθμού συνολικής έκτασης 7.185 τ.μ., 30% αύξηση των σημείων check-in (σε σχέση με τον παλαιό αεροσταθμό) και εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών.

Παράλληλα κατασκευάστηκε νέος πυροσβεστικός σταθμός, ενώ έχει ανανεωθεί πλήρως και ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών.

Οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν πλέον σύγχρονα εμπορικά καταστήματα, καθώς και καταστήματα εστίασης που θα κάνουν την ταξιδιωτική εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη.

Προς διευκόλυνση του επιβατικού κοινού παρέχεται μεταφορά με λεωφορείο από και προς το parking μακράς διάρκειας (το οποίο βρίσκεται κοντά στο παλαιό terminal), ενώ παρέχεται και parking μικρής διάρκειας πλησίον του νέου terminal.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media