Πέμπτη 17 Απριλίου 2025

Ξεκινάει διαγωνισμός ενοικίασης του πρώην Esperia στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες από τον ΕΦΚΑ για το κλειστό από το 2010, 176 δωματίων, 4άστερο «Esperia Palace» (φωτογραφία) της οδού Σταδίου, για το οποίο ήδη εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλους εγχώριους και ξένους ξενοδοχειακούς ομίλους και επενδυτές.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να τρέξουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες από τον ΕΦΚΑ για το ιστορικό ξενοδοχείο της οδού Σταδίου, ώστε εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 να υποβληθούν οι προσφορές για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του, με σκοπό μετά από ριζική ανακαίνιση να επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο.

Με δεδομένα τη μοναδικότητα, αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές για το πολυσυζητημένο ακίνητο των 12.000 τ.μ. επί της οδού Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, ο διαγωνισμός ακούγεται ότι θα προσελκύσει μεγάλα ονόματα από το χώρο του τουρισμού:

 

1. Ο μεγάλος γαλλικός όμιλος Accor φαίνεται ότι είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων, πιθανότατα με ξένους συνεταίρους.

2. Η Hyatt αναζητεί επίσης το κατάλληλο ακίνητο προκειμένου να τοποθετηθεί στην καρδιά της Αθήνας, πέραν του πρώην «Athens Ledra» στη λεωφόρο Συγγρού, για το οποίο όμως δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές με τους νέους ιδιοκτήτες (Hines και Henderson Park).

3. Στα ονόματα των ενδιαφερομένων ακούγεται και ο αμερικανικός όμιλος Wyndham με το συνεργάτη του στην Ελλάδα, τη Zeus International του Χάρη Σιγανού.

4. Μία ακόμη προσπάθεια, μετά το ανεπιτυχές πρώτο εγχείρημά της το πρώτο εξάμηνο του 2017 για το πρώην κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας στη γωνία Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2, φαίνεται ότι θα κάνει και η Ηard Rock International, η οποία θέλει επίσης να μπει στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

5. Είσοδο στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας επιθυμεί και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαχείριση του ιστορικού «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης.

6. Ο όμιλος Μουσαμά, διαθέτοντας ήδη τρία ξενοδοχεία στην Αττική («Crowne Plaza Athens City», «Holiday Inn Athens Attica Avenue» και «Ηoliday Suites Αrnis Street»), ενδιαφέρεται επίσης για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του στο κέντρο της Αθήνας.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.