Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ξεκινάει το 3ο Lesvos Food Fest

Αύριο Τρίτη 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του 3ου Lesvos Food Fest στις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.) «Μοδούσα» στον Παπάδο της Γέρας με πολλά δρώμενα αφιερωμένα στο Γεραγώτικο ελαιώνα, το ελαιόλαδο, το ούζο και τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής.

Live μαγειρέματα, cocktails με πρωτότυπα υλικά, παραδοσιακή μουσική, συμπόσια, αφηγήσεις και παιδικά παραμύθια πλαισιώνουν το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ενώ σήμερα 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν και προφεστιβαλικές δράσεις.

Τη σκυτάλη θα πάρει ο Πολιχνίτος στις 3 Ιουλίου, με οικοδεσπότη τον τοπικό Μορφωτικό Σύλλογο και θα οργανώσει μια ημέρα γεμάτη ούζο και ουζομεζέδες από τον Κόλπο της Καλλονής μετά μουσικής, χορού, μαγειρεμάτων και κερασμάτων πάντα με πρωταγωνιστή το ούζο.

 

Στις 4 Ιουλίου κεντρικό προϊόν στο Μανταμάδο δεν είναι άλλο από το τυρί, το οποίο παρουσιάζει ο Ανθρωπιστικός – Φυσιολατρικός Σύλλογος Μανταμάδου «Ηλιαχτίδα» μέσα από δράσεις έκπληξη, θεατρικά, εργαστήρια τυροκόμησης και πολλές γευσιγνωσίες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας στις 5 Ιουλίου φτιάχνει γλυκά του κουταλιού και παρουσιάζει το τελετουργικό του κεράσματος στα Πετρανά σπίτια, ενώ την τιμητική του έχει ο χαλβάς και ο τρόπος παρασκευής του κουκτσατου.

Street Food, αυλές, προϊόντα, γευσιγνωσίες και μουσικές ξεσηκώνουν σε ένα γλέντι δρόμου στον κεντρικό δρόμο του Μολύβου στις 6 Ιουλίου με πολύ φαγητό και γιορτινή διάθεση, με δράσεις οργανωμένες από το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου και το Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

Η 7η Ιουλίου εκτός από εκλογική θα είναι και γλυκιά σαν καραμέλα, συγκεκριμένα στη Σκάλα Ερεσού που επιφύλαξε το πιο γλυκό κλείσιμο του φεστιβάλ στην αμμουδιά. Ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού οργανώνει δράσεις με χορό, φαγητό, εργαστήρια και live μαγειρικές με καραμέλα.

Το Lesvos Food Fest διοργανώνεται για 3η χρονιά από το Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τη ΓΣΕΒΕΕ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post