Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

LE MONDE: Ξεκάθαρη επιλογή στις τουριστικές σπουδές

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονομικές σπουδές.

Είναι πιστοποιημένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O), μέλος της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chef Societies) και προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράμματα υψηλού επιπέδου, διαμορφώνοντας άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Επίσης, τα βασικά προγράμματα εκπαίδευσης του ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Παιδείας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία. Εκατοντάδες απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE εργάζονται ως καταξιωμένα στελέχη σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας | Hotel Management
  • Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία | e – Travel Agent
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας | Chef
  • Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής | Pastry Chef
  • Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής | Skipper
  • Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας | Nutrition & Dietetics Expert

 

Hotel Management – Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Hotel Management συνδυάζει αρμονικά τη θεωρία με την πράξη με στόχο την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.

Οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE διαθέτουν χώρους εκπαίδευσης που προσομοιάζουν τους χώρους μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, όπως εστιατόρια, bar, εργαστήριο οροφοκομίας, προσφέροντας στους σπουδαστές του ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των επί μέρους τμημάτων ενός ξενοδοχείου.

Παράλληλα δίνεται μεγάλη έμφαση στην εξοικείωση των σπουδαστών με όλα τα προγράμματα μηχανογράφησης που χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες.

Έμπειροι εκπαιδευτές που συνδυάζουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ με την πολυετή σταδιοδρομία σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στους μελλοντικούς νέους επαγγελματίες την επαγγελματική τους εμπειρία και γνώση σε πεδία εξειδίκευσης όπως η διοίκηση επιχειρήσεων και προσωπικού, το ξενοδοχειακό μάρκετινγκ και οι πωλήσεις, η υποδοχή και η εξυπηρέτηση πελατών, η οροφοκομία, η οργάνωση και η λειτουργία μπαρ – εστιατορίου.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

 

e – Travel Agent – Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία  

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο τουριστικός πράκτορας γνωρίζει σε βάθος το διεθνές τουριστικό περιβάλλον και αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα, τουριστικό γραφείο και τουριστική επιχείρηση που επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους τουρίστες – πελάτες που την εμπιστεύονται.

Σχεδιάζει πακέτα διακοπών, κλείνει ταξίδια, οργανώνει εκδρομές. Διαχειρίζεται ψηφιακές κρατήσεις και προβάλλει ταξίδια και εκδρομές.

Ο τουρισμός αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο οικονομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο ο e – Travel agent είναι το στέλεχος που κατέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να εργάζεται στο διοικητικό τομέα μιας τουριστικής επιχείρησης, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται η  χρήση ηλεκτρονικών μέσων, οι ξένες γλώσσες και η επικοινωνιακή ικανότητα.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας ειδικές εφαρμογές Η/Υ και το διαδίκτυο επιτυγχάνουν την πραγματοποίηση πωλήσεων τελικών τουριστικών προϊόντων αναπτύσσοντας αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους πελάτες.

Η συγκεκριμένη ειδικότητα απευθύνεται σε νέους και νέες που έχουν αγάπη για τα ταξίδια και τις νέες τεχνολογίες, καθώς και διάθεση για εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Για τις ειδικότητες Hotel Management και Tourism Management πραγματοποιείται ο κύκλος διαλέξεων Hospitality Lectures.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

 

Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Chef  εστιάζει στην ολοκληρωμένη γνώση που θα πρέπει να κατέχει ο επαγγελματίας μάγειρας και η οποία αφορά τόσο στην  παραγωγική διαδικασία μιας σωστά οργανωμένης κουζίνας όσο και στον αποτελεσματικό τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει δημιουργήσει ένα πετυχημένο μοντέλο εκπαίδευσης στον τομέα της γαστρονομίας που μπορεί να οδηγήσει τους νέους ή τις νέες που αγαπούν τη μαγειρική να φτάσουν στις ανώτερες θέσεις διοίκησης μια κουζίνας, να αναλάβουν τη θέση του chef.

Αυτό επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση σε εργαστήρια μαγειρικής όπου οι σπουδαστές εκπαιδεύονται βήμα βήμα να επιλέγουν τις πρώτες ύλες, να τις χρησιμοποιούν σωστά στις ανάλογες συνταγές χρησιμοποιώντας σωστές τεχνικές, αλλά και να συνδυάζουν με τον κατάλληλο τρόπο τα υλικά για να δημιουργήσουν γευστικά πιάτα.

Μέσα από την καθημερινή τριβή στα εργαστηριακά μαθήματα, οι σπουδαστές εξελίσσουν τις γνώσεις τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητών.

Τα εργαστηριακά μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις προσφέροντας στους σπουδαστές τη δυνατότητα να εξασκούν σε πρότυπους χώρους το μαγειρικό τους ταλέντο.

Το πρόγραμμα σπουδών υποστηρίζεται επίσης και από ένα πλήθος θεωρητικών μαθημάτων που εστιάζουν στην εκπαίδευση της οργάνωσης και της λειτουργίας μιας επαγγελματικής κουζίνας.

Ένα πρόγραμμα σπουδών που δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή να ανακαλύψει τη δική του γαστρονομική ταυτότητα που θα τον κάνει να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας, εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

 

Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής

 

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας Pastry Chef στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οποιαδήποτε θέση σε έναν επαγγελματικό χώρο ζαχαροπλαστείου και αρτοποιείου.

Η προσεκτική μελέτη των κλασικών και παραδοσιακών συνταγών και η συστηματική εφαρμογή τους στα εργαστήρια αποτελεί το πρώτο βήμα για τη σωστή εξάσκηση των βασικών τεχνικών.

Πιο αναβαθμισμένες και σύγχρονες τεχνικές αποκτούν προβάδισμα σταδιακά, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να δημιουργούν επιδόρπια υψηλής αισθητικής, σύμφωνα με τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις.

Πρώτες ύλες όπως η ζάχαρη, το αλεύρι, τα αβγά, τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί, πρωταγωνιστούν στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά της σύστασης τους που ουσιαστικά καθορίζουν και τον τρόπο διαχείρισης τους στο ζαχαροπλαστείο και αρτοποιείο.

Υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, οι σπουδαστές εφαρμόζουν την κατάλληλη κάθε φορά μεθοδολογία, δημιουργώντας  απολαυστικά γλυκά και αρτοσκευάσματα που ακολουθούν τις πιο σύγχρονες τάσεις τόσο στη σύνθεσή όσο και στην παρουσίασή τους.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

 

Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής – Skipper

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής – Skipper στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να κυβερνήσουν ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος μέχρι 24 μέτρα.

Με δεδομένο ότι η μορφολογία του εδάφους της Ελλάδας, ενδείκνυται για τουρισμό σκαφών αναψυχής, το επάγγελμα του Κυβερνήτη Σκαφών Αναψυχής αναμένεται να γνωρίζει διαρκώς άνθιση και στο πλαίσιο αυτό οι επαγγελματίες Κυβερνήτες Σκαφών Αναψυχής θα γίνονται όλο και πιο περιζήτητοι.

Ο σπουδαστής του προγράμματος θα αποκτήσει όλες τις απαραίτητες τεχνικές, μηχανολογικές, ιστιοπλοϊκές γνώσεις ηλεκτρονικές και ηλεκτρολογικές γνώσεις ώστε να κυβερνήσει ένα σκάφος και να είναι καθόλα υπεύθυνος για τη διαχείρισή του.

Επίσης, θα γνωρίζει τους κανόνες του ναυτικού δικαίου, μετεωρολογία αλλά και πρώτες βοήθειες για να μπορεί να διαχειρίζεται την οποιαδήποτε κρίση εν πλω. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη καθώς χρησιμοποιείται στη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Το πρόγραμμα σπουδών διακρίνεται σε θεωρητικό και πρακτικό, με πολλές ώρες διδασκαλίας σε πραγματικές συνθήκες εν πλω.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

 

 

Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας –  Nutrition & Dietetics Expert

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας είναι ο επαγγελματίας που μπορεί να δημιουργήσει ένα ατομικό διατροφικό πλάνο με σκοπό να βοηθήσει στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, είτε για λόγους υγείας είτε για αισθητικούς λόγους,

Επίσης, χρειάζεται παρέχει ψυχολογική υποστήριξη μέχρι την επίτευξη του στόχου. Είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος σε θέματα ευζωίας, διατροφής και υγείας.

Ο απόφοιτος του προγράμματος μπορεί να απασχοληθεί στις εξής επιχειρήσεις: spa ξενοδοχείων, γραφεία διαιτολόγων, υπηρεσίες catering, ινστιτούτα αισθητικής, καταστήματα υγιεινών τροφών, οίκους ευγηρίας.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

 

Τα προγράμματα σπουδών υποστηρίζονται από βιβλιογραφία των εκδόσεων της Σχολής, Les Livres du Tourism.

Στη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου πραγματοποιούνται σεμινάρια.

Πληροφορίες – εγγραφές: 210 4830500, info@lemonde.edu.gr

 

LE MONDE
Εκπαιδευτικός Όμιλος  Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Σπουδών
Θεσσαλονίκης 45
18346, Μοσχάτο – Αθήνα

Τηλ.: 210 4830500

Φαξ: 210 4839309

E-mail: info@lemonde.edu.gr
Website:
www.lemonde.edu.gr

F: www.facebook.com/LE.MONDE.Institute