Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ΞΕΕ: Μεγάλη η ανταπόκριση των ξενοδοχείων της Αττικής για τη φιλοξενία πυρόπληκτων

Από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), ανακοινώθηκε ότι ευχαριστεί τα ξενοδοχεία – μέλη του στην Αττική για τη συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα που απηύθυνε την Πέμπτη 21/07 για την παροχή δωρεάν φιλοξενίας σε πυρόπληκτους πολίτες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Πεντέλη. Η προσφορά δωματίων αποδείχθηκε τριπλάσια των καταγεγραμμένων αναγκών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Επιπλέον, το ΞΕΕ ανακοίνωσε ότι μετά σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του, θα αναλάβει να καλύψει το κόστος φιλοξενίας, όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των διανυκτερεύσεων που έχει προσφέρει κάθε ξενοδοχείο και μέχρι να υποδειχθεί στους πυρόπληκτους πολίτες, από την πλευρά της Πολιτείας, μια μονιμότερη λύση.

Για το θέμα της φιλοξενίας των πυρόπληκτων της Πεντέλης, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Σε σχετική δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός σημείωσε:

«Είμαστε όπως πάντα στην πρώτη γραμμή της ευθύνης και της προσφοράς προς την κοινωνία. Η μεγάλη ανταπόκριση των συναδέλφων επιβεβαιώνει τις αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης που υπηρετεί διαχρονικά και με συνέπεια ο ξενοδοχειακός κλάδος. Η προσφορά αυτή ολοκληρώνεται και με τη σημερινή απόφαση του ΞΕΕ, δίνοντας έτσι την άμεση απάντηση ανακούφισης προς τους πληγέντες συμπολίτες μας και το χρόνο που είναι απαραίτητος στην Πολιτεία για να σχεδιάσει μονιμότερες λύσεις. Στα δύσκολα, πρέπει όλοι να είμαστε ένα».