Η ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων Zeus International, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησε με τον ξενοδοχειακό όμιλο Xenotel για την ενοικίαση δύο ξενοδοχειακών του συγκροτημάτων στην ανατολική Αττική.
Η Zeus, που έχει αναλάβει στην Ελλάδα τη διαχείριση ξενοδοχείων που θα ενταχθούν στις αλυσίδες του μεγάλου αμερικανικού ομίλου Wyndham Hotel Group, συνολικά διαχειρίζεται οκτώ ξενοδοχεία. Δύο στην Ελλάδα (το Wyndham Grand Athens και το Poseidon Resort στο Λουτράκι), ένα στην Κύπρο (Royal Blue Hotel & Spa), τέσσερα στη Ρουμανία (CENTRAL HOTEL, HOTEL VENEZIA, HOTEL OPERA και VILA 23 SNAGOV) και ένα στη Βουλγαρία (St. John Hill Hotel).
Η συμφωνία της Zeus με την Xenotel, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αφορά:
1. Το 4άστερο Mare Nostrum Hotel Club Thalasso, που βρίσκεται στη Βραυρώνα και διαθέτει συνολικά 700 κρεβάτια σε 346 δωμάτια (223 δωμάτια και σουίτες και 123 bungalows), μεγάλο Τhalassotherapy & Spa Centre, εστιατόρια, bars, πισίνα, αίθουσες δεξιώσεων και συνεδρίων κ.ά.
2. Το 4άστερο Golden Coast Hotel & Bungalows, που βρίσκεται στην παραλία του Μαραθώνα και διαθέτει συνολικά 1.200 κρεβάτια σε 527 δωμάτια και διαμερίσματα, εστιατόρια, bars, τρεις πισίνες, πολλά γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ, αίθουσες συνεδρίων κ.ά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Xenotel, για ένα διάστημα πριν από χρόνια λειτούργησαν ως “Club Med Athenia – Golden Coast” και “Club Med Mare Nostrum Thalasso”, υπό τη διαχείριση του μεγάλου γαλλικού ομίλου Club Med.
O Wyndham Hotel Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους ξενοδοχείων στον κόσμο, καθώς διαθέτει 15 αλυσίδες με 7.834 ξενοδοχεία και 679.145 δωμάτια σε 73 χώρες.
Διόρθωση:
Σε επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο με το τμήμα marketing της Zeus, μας ενημέρωσαν ότι η εταιρεία δεν θα αναλάβει τη διαχείριση του Golden Coast και ότι είναι λανθασμένη η είδηση.
Από τη Zeus μας ανέφεραν ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι άλλο προς ανακοίνωση και για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη η εταιρεία θα ενημερώσει με σχετικό Δελτίο Τύπου.