Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Η WATT+VOLT χρηματοδοτεί την έρευνα σχεδιασμού δικτύου μονοπατιών Χαλκιδικής

Με στόχο να συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας, η ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας WATT+VOLT εγκαινιάζει στρατηγική συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής (ΤΟΧ) και το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η WATT+VOLT θα χρηματοδοτήσει το έργο «Έρευνα για το Στρατηγικό Σχεδιασμό Δικτύου Μονοπατιών στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής». Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν από την Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής για την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έκθεση PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη, από τον Πρόεδρο του ΤΟΧ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο.

Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση που εντάσσεται στο νέο στρατηγικό πλάνο του Οργανισμού, στοχεύοντας στον εμπλουτισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της Χαλκιδικής. Έμφαση δίνεται στο θεματικό τουρισμό και, ειδικότερα, στον περιπατητικό και ποδηλατικό τουρισμό, μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένων δικτύων μονοπατιών. Απώτερος στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση της τοπικής κοινωνίας σε περιβαλλοντικά θέματα.

 

Πηγή: www.voria.gr

Post Tags
Share Post