Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Βρέθηκε επενδυτής για τον πύργο του Πειραιά;

Θα καρποφορήσει, όπως φαίνεται, η προσπάθεια του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τη μακροχρόνια ενοικίαση του «στοιχειωμένου» Πύργου του Πειραιά (φωτογραφία), του δεύτερου ψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα, που παραμένει κλειστός εδώ και δεκαετίες.

Ο διαγωνισμός, που προκήρυξε η δημαρχιακή αρχή λίγο πριν τις εκλογές, φαίνεται πως έχει πλειοδότη που είναι γνωστός στο λιμάνι, καθώς προωθεί μεγάλη επένδυση σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον Πύργο.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στην προκήρυξη αναφέρεται πως προτεραιότητα για την αξιοποίηση του Πύργου είναι η μεικτή χρήση, δηλαδή δημιουργία ξενοδοχείου και γραφείων.

Ο υποψήφιος επενδυτής καλείται να δεσμευτεί για επενδύσεις τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Φωτογραφία: www.google.gr/maps


Σημείωση

1.  Ο 84 μέτρων πύργος του Πειραιά ξεκίνησε να κατασκευάζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’70, κατά τη διάρκεια της χούντας, όμως η κατασκευή στο εσωτερικό του δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

2. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο naftemporiki.gr, η κοινοπραξία των Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Dimand και EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) θα αναλάβει την ολοκλήρωση και στη συνέχεια την εκμετάλλευση για 99 χρόνια του πύργου του Πειραιά.

Πανγαία και Dimand έχουν συνεργαστεί για τη δημιουργία του Moxy Patra Marina Hotel, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το Μάιο στην Πάτρα και είναι πιθανό να το επαναλάβουν και στην περίπτωση του δεύτερου Moxy που σχεδιάζεται να ανοίξει στην Ομόνοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον πύργο του Πειραιά, η Dimand και η Grivalia προχωρούν στη ριζική ανακατασκευή των παλιών κτηρίων της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος».

Διαβάστε πληροφορίες για την επένδυση στα κτήρια της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» στο παρακάτω κείμενο.

Πειραιάς: Προχωρά η ανακατασκευή των κτηρίων του «Παπαστράτου» – Αβέβαιη η δημιουργία ξενοδοχείου

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media