Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Βράβευση Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας στα Grand Travel Awards 2022 της Νορβηγίας

Ιδιαίτερα τιμητική για την Ελλάδα είναι η διάκριση που απέσπασε το Γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού (ΕΟΤ) της Σκανδιναβίας για τις δραστηριότητες της στη Νορβηγία, κατά τη διάρκεια του 2021.

Την πρωτιά της Ελλάδας παρουσίασε σε αφιέρωμα του για τα βραβεία της χρονιάς το επαγγελματικό περιοδικό/ιστοσελίδα «TRAVEL NEWS», τονίζοντας:

«Την περίοδο που οι περισσότερες δραστηριότητες σταματούσαν, το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού επιτάχυνε δυναμικά».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η βράβευση της Ελλάδας ανακοινώθηκε από την κριτική επιτροπή των βραβείων στον Προϊστάμενο του Γραφείου του ΕΟΤ της Σκανδιναβίας Παύλο Μούρμα, καθώς στη Νορβηγία η ετήσια εκδήλωση απονομής των βραβείων GRAND TRAVEL AWARDS ακυρώθηκε για τα έτη 2021 και 2022.

Αντίθετα η ίδια εκδήλωση για το 2022 θα πραγματοποιηθεί κανονικά στη Σουηδία στις 26 Απριλίου, όπου το ελληνικό βραβείο θα παραδοθεί ιδιοχείρως από τον CEO του Travel News David Kurtz.

Η ψηφιακή μορφή του περιοδικού «TRAVEL NEWS» περιλαμβάνει εκτενή αναφορά στις βραβεύσεις (δείτε ΕΔΩ ψηφιακά ολόκληρο το περιοδικό).

Η ελληνική διάκριση παρουσιάζεται στη σελίδα 29 με σχετική δήλωση του προϊσταμένου Παύλου Μούρμα, σύμφωνα με την οποία:

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς για τους Σκανδιναβούς και είμαστε υπερήφανοι που πετύχαμε να χειριστούμε αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση. Ασχέτως με τα μέτρα, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των ανθρώπων για «έμπνευση» με τη δημοσιοποίηση νέων ταξιδιωτικών ιστοριών μέσω των διαφημιστικών μας εκστρατειών «Greece from Home» το 2020, «All you want is Greece» και «Greece does have a winter» το 2021.

Έχω εκπλαγεί ευχάριστα από την απόφαση της κριτικής Επιτροπής να απονείμει το GRAND TRAVEL AWARD 2022 για το «Best Foreign Tourist Office», στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού – Σκανδιναβίας & Βαλτικών Χωρών. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των επισκεπτών μας για έμπνευση, ακριβείς πληροφορίες και νέες εμπειρίες».

Ο θεσμός των τουριστικών βραβείων GRAND TRAVEL AWARDS (GTA) πραγματοποιείται 25 χρόνια και αποτελεί την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του τουριστικού κλάδου στην Σκανδιναβία.

Η εκδήλωση για τα GRAND TRAVEL AWARDS διοργανώνεται από τo επαγγελματικό περιοδικό/ιστοσελίδα «TRAVEL NEWS» Νορβηγίας, καθώς επίσης και στη Σουηδία από το αντίστοιχο «TRAVEL NEWS» Σουηδίας.

Το 2021 η εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω Covid όπως επίσης και το 2022, αλλά οι διοργανωτές και οι κριτική Επιτροπή, αποφάσισαν να ανακοινώσουν τα ετήσια βραβεία και να τα παραδώσουν ιδιοχείρως σε όσους είχαν έδρα τη Νορβηγία.

Η Ελλάδα θα το λάβει επισήμως στη Σουηδία όπου και η έδρα Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας.

Τα μέλη της κριτικής Επιτροπής αποτελούνταν από εκπροσώπους των:

– Kristin Krohn Devold, NHO Reiseliv (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Νορβηγίας)
– Per – ArneTuftin, Norsk Reiseliv (Ανεξάρτητος σύνδεσμος τουριστικών επιχειρήσεων με 15 μέλη που έχουν 320 τουριστικές επιχειρήσεις με 40.000 εργαζόμενους)
– Magnus Wrahme, Royal Caribbean
– Terje Berge, Finn Reise
– Lars Sande, Norwegian Air Shuttle
– Trygve Simonsen, Hertz
– Stephen Meinich – Bache, Classic Norway Hotels
– David Kurtz CEO, Travel News
– Tom Andersson, Editor in Chief, Travel News