Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Βράβευση της Έλενας Κουντουρά στις ΗΠΑ

Η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του National Hellenic Society συμμετείχε στις εργασίες της ετήσιας συνάντησής τους στις ΗΠΑ, όπου βραβεύτηκε για το έργο της και για την επιτυχία της Ελλάδας στον τουρισμό.

Την τιμητική διάκριση απένειμε στην Υπουργό ο επικεφαλής της κομητείας Clark County της Νεβάδα, Steve Sisolak, ο οποίος τη συνεχάρη για την τουριστική ανάπτυξη που σημειώνει η Ελλάδα, για τη συμβολή της στην προώθηση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, αλλά και για την ενθάρρυνση νέων συνεργασιών με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Η κα Κουντουρά στην εναρκτήρια ομιλία της στο NHS Heritage Weekend παρουσίασε το όραμα και τους στόχους της εθνικής τουριστικής πολιτικής που οδήγησαν στο τουριστικό άλμα των τελευταίων ετών και την ενίσχυση της τουριστικής εξωστρέφειας της Ελλάδας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο δυναμικό άνοιγμα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τη διψήφια αύξηση επισκεπτών την τριετία 2015 – 2017 και αύξηση μεγαλύτερη του 30% για το 2018. Τόνισε το σημαντικό ρόλο των Ελλήνων της Διασποράς στη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής κληρονομιάς στο εξωτερικό, που αποτελούν σημαντικούς πρεσβευτές της χώρας μας.

Η Υπουργός επίσης, ήταν επίσημη ομιλήτρια στο Διεθνές Φόρουμ Γυναικών NHS Women’s Forum, για το ρόλο και τη συμβολή των γυναικών στη διατήρηση και ανάδειξη της ελληνικής κληρονομιάς. Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη οι ελληνικής καταγωγής πετυχημένες στον τομέα τους, Margo Georgiadis, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ancestry.com και Πρόεδρος της Google Americas, η Georgia Mouzakis, Διευθυντικό στέλεχος της Citi Private Bank, η Lea Supata, μέλος του ΔΣ της UPS και η Vassy Karagiorgos, βραβευμένη τραγουδίστρια, στιχουργός και παραγωγός.

Η κα Κουντουρά ενημέρωσε τα μέλη του NHS για τη σύγχρονη τουριστική εικόνα της Ελλάδας σε ειδικό workshop για την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης, μαζί με τη γνωστή σεφ και παρουσιάστρια, Diane Kochilas και εκπροσώπους τουριστικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Επιπλέον, παρουσίασε σε κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικής κοινότητας, ανάμεσά τους τους Peter Palivos, Dean Metropoulos, John Kalamos και Jim Logothetis, τις ελκυστικές ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα για τουριστικές επενδύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας