Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πρώτο βραβείο για τα υποθαλάσσια μουσεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο διαγωνισμό του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού»

Η δημιουργία του υποθαλάσσιου μουσείου της Περιστέρας στην Αλόννησο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία: «Καινοτομία και ψηφιοποίηση στον αειφόρο πολιτιστικό τουρισμό, προς έξυπνους προορισμούς» του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN.

Το έργο αναγνωρίστηκε ως παράδειγμα αριστείας που εμπνέει άλλους τουριστικούς προορισμούς και ενθαρρύνει την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμων και υπεύθυνων πρωτοβουλιών πολιτιστικού τουρισμού.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν διαδικτυακά, στην τελετή απονομής των βραβείων η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτιστικό Τουρισμό με θέμα «Ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού με βάση την πολιτιστική κληρονομιά», που διοργανώθηκε από το ETCN στις 22 – 24 Οκτωβρίου 2020 στο Krk / Rijeka της Κροατίας.

«Η Θεσσαλία καινοτομεί στην πράξη και βραβεύεται από την Ευρώπη. Ήδη το ναυάγιο της Περιστέρας συγκαταλέγεται στους έξι πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Τα υποθαλάσσια μουσεία της Θεσσαλίας αποδεικνύουν ότι με συνεργασία και ένωση δυνάμεων, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με το Υπουργείο Πολιτισμού και την υπουργό Λίνα Μενδώνη και ανοίξαμε νέο δρόμο για τον πολιτισμό, δρόμο για ένα διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν που σέβεται και αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον, φέρνει προστιθέμενο εθνικό πλούτο και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Τόσο το επισκέψιμο ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, ισάξιο με τον Παρθενώνα από άποψη μοναδικότητας, καθώς είναι το αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο, όσο και τα υπόλοιπα ναυάγια στο Δυτικό Παγασητικό που αξιοποιούμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να γίνουν επισκέψιμα, δημιουργούν προϋποθέσεις για μια τεράστια τουριστική και πολιτιστική υπεραξία στη Θεσσαλία, τόσο συμβολική όσο και πραγματική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN) είναι το μόνο πανευρωπαϊκό δίκτυο για την Ανάπτυξη και Προώθηση Πολιτιστικού Τουρισμού. Τα μέλη του ECTN είναι τουριστικοί προορισμοί, Αρχές, ΜΚΟ και ερευνητικά ιδρύματα.

Το ECTN αριθμεί μέλη σε 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 13 κρατών μελών της ΕΕ και έξι συνδεδεμένων χωρών.

Υπάρχουν 20 πλήρεις αρχές προορισμού μελών και εννέα συνδεδεμένα μέλη Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια και ΜΚΟ.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media