Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Βόλος: Με 14 εκατ. χρηματοδοτείται η δημιουργία του μουσείου της Αργούς

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία η χρηματοδότηση κατασκευής του Μουσείου της Αργούς (φωτορεαλιστικές απεικονίσεις) στο Βόλο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με ποσό 14.000.000 ευρώ.

Ένα έργο ζωής, ένα έργο εμβληματικό, το Μουσείο της Αργούς, που αναδεικνύει την ταυτότητα και ιστορία της πόλης και δημιουργεί μια νέα σελίδα αναφοράς παγκοσμίως, με καταλυτική επίδραση στην οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που θα αλλάξει το μέλλον και την προοπτική της, εισέρχεται πλέον στην τελική φάση της υλοποίησής του, δικαιώνοντας έτσι τα όνειρα και τις προσπάθειες τόσων ετών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η Αργώ κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες με σκοπό να μεταβούν στην Κολχίδα, περιοχή στη σημερινή Γεωργία, στα ανατολικά παράλια του Ευξείνου Πόντου και νότια του Καυκάσου και να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εμπνευσμένο από το ταξίδι και το πέρασμα της θρυλικής πεντηκόντορου από τις «Συμπληγάδες Πέτρες» θα είναι το μουσείο της Αργούς.

Στο μουσείο η Αργώ ως κεντρικό έκθεμα δεν θα είναι στατική. Ειδικός μηχανισμός θα δημιουργεί δυναμικό σκηνικό, εμφανίζοντας το πλοίο άλλοτε να περνά μέσα από καταιγίδα και άλλοτε να πλέει σε νηνεμία, με το μυθικό περιστέρι να διασχίζει τον ουρανό.

Το νέο μουσείο, θα διαθέτει αίθουσα διαλέξεων και σεμιναρίων, café κ.ά.

 

Πηγές: www.e-thessalia.gr, www.magnesianews.gr, www.taxydromos.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media