Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

visitgreeknature.gr: Ιστοσελίδα προβολής των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας

Η ιστοσελίδα www.visitgreeknature.gr συγκεντρώνει τις προστατευόμενες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, επιχειρώντας να προβάλει τη σπουδαιότητα και την αξία τους για την αναψυχή.

Χρήσιμες γενικές πληροφορίες για τις περιοχές της χώρας που προστατεύονται σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στοιχεία για τους φορείς που είναι αρμόδιοι για τη διαχείρισή τους, χάρτες που συγκεντρώνουν ανά την Ελλάδα υποδομές ενημέρωσης και αναψυχής, μνημεία και χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, σύνδεσμοι για την άντληση άμεσης και έγκυρης πληροφόρησης για το σύνολο των χώρων και υποδομών και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό συνδυάζονται για να συνθέσουν ένα εύχρηστο εργαλείο για το χρήστη της ιστοσελίδας, αλλά και ένα αποτελεσματικό μέσο ανάδειξης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι προστατευόμενες περιοχές διέπονται από ειδικό θεσμικό καθεστώς, με σκοπό τη διατήρηση της βιοποικιλότητας που φιλοξενούν, αλλά και των αγαθών και υπηρεσιών που προσφέρουν στον άνθρωπο.

Διακρίνονται για τη σπουδαιότητα της χλωρίδας, της πανίδας, των οικοσυστημάτων, των γεωμορφολογικών σχηματισμών ή για το κάλλος των τοπίων τους, ενώ εξυπηρετούν και ανάγκες επιστημονικής έρευνας, εκπαίδευσης και αναψυχής.

Στην Ελλάδα, ο θεσμός των προστατευόμενων περιοχών εγκαινιάστηκε το 1938, με την κήρυξη των πρώτων Εθνικών Δρυμών της χώρας, του Ολύμπου και του Παρνασσού.

Από το 1986, με βάση το Νόμο Πλαίσιο για το Περιβάλλον, για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, το Εθνικό Σύστημα Προστατευόμενων Περιοχών περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες:

Περιοχές Προστασίας της Βιοποικιλότητας

Εθνικά Πάρκα

Καταφύγια Άγριας Ζωής

Προστατευόμενα Τοπία και Προστατευόμενοι Φυσικοί Σχηματισμοί.

Τη σελίδα δημιούργησαν το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media