Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

«Βιομηχανία» αποζημιώσεων λόγω «ασθένειας»

Η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος παγκοσμίως, στηρίζει την εκστρατεία της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) με τίτλο: «Τέρμα στην απάτη με τις αποζημιώσεις λόγω ασθενείας» (Stop Sickness Scams), καθώς διαπιστώνει ότι οι καταγγελίες για ασθένειες αυξήθηκαν πάνω από 1.400% κατά τα δύο τελευταία χρόνια, περίοδο κατά την οποία τα πραγματικά ποσοστά ασθενειών παρέμειναν στα συνήθη χαμηλά επίπεδα.

Η ABTA ξεκίνησε εκστρατεία «Stop Sickness Scams», με την οποία καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά των ψευδών διεκδικήσεων για αποζημιώσεις λόγω ασθενείας κατά τη διάρκεια των διακοπών και προειδοποιεί τους τουρίστες για τις συνέπειες της έγερσης ψευδούς διεκδίκησης.

Έτσι, η TUI συνεργάζεται με τους εταίρους της στον τουριστικό κλάδο προκειμένου να αποτρέψει τις εταιρείες διαχείρισης διεκδικήσεων οι οποίες πείθουν τους Βρετανούς τουρίστες να υποβάλλουν ψευδείς ή υπερβολικές καταγγελίες για ασθένειες.

Ο Nick Longman, Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Βρετανίας και Ιρλανδίας, δήλωσε: «Αν ο πελάτης αρρωστήσει πραγματικά κατά τη διάρκεια των διακοπών του, τότε φυσικά θα ακολουθήσουμε τις συνήθεις διαδικασίες μας προκειμένου να διερευνήσουμε την υπόθεση και να τον στηρίξουμε. Το ζήτημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας είναι ότι οι εταιρείες διαχείρισης διεκδικήσεων εξαπατούν τους πελάτες μας πείθοντάς τους να υποβάλουν ψευδείς, αναληθείς ή υπερβολικές διεκδικήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ποινική δίωξη των πελατών μας, είτε στην πατρίδα τους είτε στο εξωτερικό και στον αποκλεισμό τους από μελλοντικά ταξιδιωτικά προϊόντα. Ερευνούμε διεξοδικά την κάθε διεκδίκηση και πιστεύουμε ότι πολλές από αυτές θα καταλήξουν στα δικαστήρια».

Πηγή: www.euro2day.gr