Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Βέροια: Στο απόγειο του το μοναδικό φαινόμενο των ανθισμένων ροδακινιών

Για όσους σχεδιάζουν να επισκεφτούν την Ημαθία τις επόμενες ημέρες, το απόγειο του μοναδικού φαινομένου των ανθισμένων ροδακινιών στον κάμπο της Βέροιας, φέτος αναμένεται το διάστημα 20 – 30 Μαρτίου.

Ένα φαινόμενο με μικρή διάρκεια, αλλά απίστευτη ομορφιά!

Το διάστημα από τις αρχές μέχρι το τέλος Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές σε μια απέραντη ροζ θάλασσα.

Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται «το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου» που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων, όπως ο Van Gogh.

Για το σκοπό αυτό ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ) οργάνωσε δράσεις (ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές, περίπατος στις Ανθισμένες Ροδακινιές κ.ά.), ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές».

Ο ΤOΒ σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Βέροιας και την υποστήριξη της FUJIFILM Hellas, διοργανώνουν τον 5ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το φωτογραφικό διαγωνισμό.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media