«Το τουριστικό μας προϊόν είναι ακριβό, τουλάχιστον για τους τουρίστες που δεχόμαστε. Έχουν ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό οι επισκέπτες μας που δεν τους επιτρέπει να αγοράζουν απολύτως τίποτε από την αγορά. Είναι αλήθεια όλα όσα λένε οι έμποροι και οι καταστηματάρχες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Βασίλης Μηναΐδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «δημοκρατική».
Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μηναΐδη
1. «Φέτος προστέθηκε στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Ρόδου ένας μεγάλος αριθμός νέων κλινών. Δεν πρόκειται μόνο για νέες μονάδες, αλλά και για ανακαινισμένα ξενοδοχεία. Αυτή η αλόγιστη αύξηση των κλινών δεν είναι σωστή. Δεν μπορεί να αντέξει ο προορισμός τη συνεχιζόμενη αύξηση των κλινών. Θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Δεν υπάρχει η υποδομή που θα υποστηρίξει αυτή την αλόγιστη επέκταση. Είναι λυπηρό να μην λαμβάνουμε υπόψη τη φέρουσα ικανότητα του τόπου επειδή είμαστε άπληστοι και ανώριμοι. Κι επειδή προφανώς δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει την επενδυτική δραστηριότητα σε κανένα, θα πρέπει τουλάχιστον να σταματήσουν οι επιδοτήσεις των νέων μονάδων. Οι επιδοτήσεις μπορούν να δίνονται για ποιοτικές αναβαθμίσεις των παλαιότερων ξενοδοχείων».
2. «Φέτος πιστεύω ότι θα ευημερήσουν οι αριθμοί. Δεν θα ευημερήσουν οι άνθρωποι. Σίγουρα όμως βαδίζουμε προς τα μπρος και όχι προς τα πίσω. Χρειάζονται κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να φτάσουμε όσο πιο μπροστά γίνεται! Πρέπει να προσπαθήσουμε να απορροφηθούν νέες κλίνες και να μη γίνονται νέα δωμάτια – δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε. Το Φαληράκι θεωρούταν άλλοτε η ντροπή της Ρόδου, σήμερα είναι η νούμερο ένα τουριστική περιοχή από άποψη ποιότητας των ξενοδοχείων, της ποιότητας των καταστημάτων. Βελτιώθηκε σημαντικά. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς μπορεί να αναβαθμιστεί η Ρόδος».
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μηναΐδη στο dimokratiki.gr.