Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Βασίλης Μηναΐδης: Στα περσινά νούμερα οι αφίξεις των τουριστών το 2019

«Δεν προβλέπω αύξηση, αλλά ούτε και μείωση. Θα κινηθούμε στα περσινά αριθμητικά στοιχεία σε ότι αφορά τις αφίξεις των τουριστών», αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο portal skyrodos.gr, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Βασίλης Μηναΐδης.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μηναΐδη

1. «Το πρόβλημα στην παρούσα φάση, είναι ότι γίνονται συνεχώς κρατήσεις στα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην Τουρκία και την Αίγυπτο. Πρέπει να σας πω ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αττάλειας για το καλοκαίρι του 2019 έχει εξασφαλιστεί. Στην Αίγυπτο υπάρχουν βέβαια κάποια προβλήματα. Οι κρατήσεις στην Ελλάδα, σιγά σιγά επανέρχονται. Το μόνο πρόβλημα είναι τι θα γίνει με την τουριστική αγορά της Αγγλίας καθώς επίκειται το Brexit. Πιστεύω όμως ότι τελικά οι Βρετανοί δεν θα αποχωριστούν τις διακοπές τους. Και στη Ρωσία υπάρχουν κάποια ζητήματα. Πιστεύω όμως ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θα είναι σχετικά καλή η τουριστική σεζόν. Δεν προβλέπω αύξηση, αλλά ούτε και μείωση. Θα κινηθούμε στα περσινά αριθμητικά στοιχεία σε ότι αφορά τις αφίξεις των τουριστών».

2. «Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια. Θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μείωση φόρων, σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία. Μόνο με αυτό τον τρόπο, θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Να υπολογίσουμε ότι θα αυξηθούν και οι μισθοί. Δεν μπορεί να αυξάνονται οι φόροι και να μειώνονται οι μισθοί για τους εργαζόμενους. Οι ξενοδόχοι έχουν δώσει τον οβολό τους στο κράτος».

3. «Χρόνο με το χρόνο, βελτιώνεται η κατάσταση σε ότι αφορά τις αφίξεις των Ελλήνων τουριστών. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Βλέπετε τι γίνεται στους χειμερινούς προορισμούς. Ελπίζω από όλη αυτή τη βελτίωση να πάρει κάποια στιγμή το μερίδιο της και η Ρόδος».

4. «Οι ξενοδόχοι να καταλάβουν πως υπάρχουν και αγορές που μπορεί να αποδώσουν περισσότερους τουρίστες. Η πολωνική τουριστική αγορά έχει λαμπρό μέλλον».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μηναΐδη στο skyrodos.gr.