Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Μηναδάκης: Αύξηση φέτος 8% – 10% στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Grecotel

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου Grecotel, Βασίλης Μηναδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, μιλάει για τον όμιλο του Νίκου Δασκαλαντωνάκη και ερμηνεύει τα μηνύματα της φετινής τουριστικής σεζόν.

 

Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Μηναδάκη

1. «Για μία ακόμη χρονιά οι αφίξεις έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες. Το ίδιο συμβαίνει και με την Κρήτη, όπου η βασική πρόκληση πλέον είναι η επέκταση της σεζόν και είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε γι’ αυτό με όλους τους αρμόδιους φορείς. Tην τελευταία χρονιά, εξάλλου, η Grecotel προχώρησε σε επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων με στόχο την αναβάθμιση και την ολοκληρωτική ανακαίνιση των ξενοδοχείων της. Επαναλανσάραμε μετά από ολική μεταμόρφωση το Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach) στην Πελοπόννησο, το LuxMe Daphnila Bay στη Δασιά της Κέρκυρας, το Pella Beach στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής και το Rhodos Royal στην Καλλιθέα της Ρόδου. Κορυφαίο έργο είναι η ανάπλαση του Corfu Imperial με νέα δωμάτια, μπαρ και εστιατόρια. Ως αποτέλεσμα των κινήσεων αυτών, η πληρότητα των καταλυμάτων μας αγγίζει εξαιρετικά επίπεδα καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8% – 10% σε σχέση με την περσινή σεζόν – ρεκόρ».

2. «Η ελληνική αγορά συνεχίζει και μετά την κρίση να συνεισφέρει ένα 12% στις διανυκτερεύσεις του ομίλου, αποδεικνύοντας την αγάπη της ελληνικής οικογένειας στο brand και στα ξενοδοχεία μας, ενώ οι Έλληνες επαναλαμβανόμενοι πελάτες είναι ένα σημαντικό ποσοστό του Privilege Club».

3. «Η Grecotel έχει τις ρίζες της στην Κρήτη, έναν τόπο που ενέπνευσε την ίδρυση του ομίλου μας από το Νίκο Δασκαλαντωνάκη. Στον πυρήνα της λειτουργίας της βρίσκεται η κρητική παράδοση και οι αρχές της κρητικής φιλοξενίας, τις οποίες μεταφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες μας, ενώ ένας στους τρεις εργαζομένους έχει καταγωγή από την Κρήτη. Από τις γαστρονομικές επιλογές των εστιατορίων, με τις νόστιμες μεσογειακές γεύσεις και τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα, μέχρι τις βραδιές με θεματικό περιεχόμενο που αναβιώνουν σκηνές από τα παλιά, τα θέρετρα της Grecotel ταυτίζονται με την Κρήτη και τον κρητικό πολιτισμό».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μηναδάκη στο kathimerini.gr.