Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Η VARIO διακρίθηκε με Silver Award από την EcoVadis

Η VARIO διακρίθηκε με Silver Award από την EcoVadis για τις κοινωνικές πρακτικές της σχετικά με θέματα αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Για ακόμα μία χρονιά, η εταιρία, διακρίθηκε όσον αφορά την ποιότητα του συστήματος διαχείρισης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μέσω των πολιτικών που ορίζει, των πρακτικών που εφαρμόζει και των αποτελεσμάτων που έχει σημειώσει.

Η VARIO, σύμφωνα με την αξιολόγηση του συστήματος κατάταξης EcoVadis CSR Rating, βρίσκεται στο κορυφαίο 5% των εταιριών του ευρύτερου κλάδου της παγκοσμίως, όσον αφορά τη συνολική της βαθμολογία, στο 4% των κορυφαίων προμηθευτών στην ενότητα «εργασιακές πρακτικές και ανθρώπινα δικαιώματα» και στο αντίστοιχο 11% στην ενότητα «περιβάλλον».

RevitUp – Digital & Revenue Management

Ο Παναγιώτης Παπαδημητρίου, Managing Director της VARIO με αφορμή τη διάκριση αυτή δήλωσε:

«Ως VARIO, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις όποιες προσπάθειές μας σε θέματα αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς ως υπεύθυνος οργανισμός ενδιαφερόμαστε μέσω των δραστηριοτήτων μας να προασπίζουμε το κοινό καλό για τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Άλλωστε, η αειφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη είναι, έννοιες, άρρηκτα συνυφασμένες με τη φιλοσοφία των ανθρώπων της VARIO και τις προϊοντικές λύσεις που παρέχουμε στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε ένα ακόμα πιο υγιεινό, ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον. Σε άμεση ευθυγράμμιση με τα παραπάνω, στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίσουμε την απρόσκοπτη συνέχιση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας με την ίδια ποιότητα και προσήλωση, περιορίζοντας ταυτόχρονα το ανθρακικό μας αποτύπωμα και λαμβάνοντας μία σειρά από πρακτικές και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».

 

Σχετικά με την EcoVadis
EcoVadis είναι ο κορυφαίος οργανισμός παγκοσμίως σχετικά με την αξιολόγηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο οποίος μέσω του συστήματος κατάταξης EcoVadis CSR Rating εξετάζει και αξιολογεί σε παγκόσμια κλίμακα περισσότερους από 65.000 οργανισμούς που ανήκουν σε 200 και πλέον κλάδους και έχουν παρουσία σε πάνω από 160 χώρες.

Η αξιολόγηση αφορά την απόδοση της εκάστοτε εταιρίας σε τέσσερις βασικούς -μη οικονομικούς πυλώνες- και συγκεκριμένα το περιβάλλον, τις εργασιακές πρακτικές και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ορθές επιχειρηματικές πρακτικές και τις βιώσιμες προμήθειες.

 

Σχετικά με τη VARIO
Η Vario Α.Ε. ιδρύθηκε το 2004, είναι μέλος της Inpacs και ο αποκλειστικός αντιπρόσωπός της για την Ελλάδα και την Κύπρο. Σήμερα, η εταιρία είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές επαγγελματικών προϊόντων και αναλωσίμων για επιχειρήσεις (προϊόντα χάρτου, αναλώσιμα catering, απορρυπαντικά, εργαλεία καθαρισμού, προϊόντα ατομικής προστασίας, διαχείριση απορριμμάτων, guest amenities κ.ά.).

Οι περισσότεροι από 7.000 κωδικοί των προϊοντικών της λύσεων διανέμονται και χρησιμοποιούνται καθημερινά σε χιλιάδες σημεία σε όλη τη χώρα όπως αεροδρόμια, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, αλυσίδες εστίασης, μονάδες υγείας, γραφεία επιχειρήσεων κ.ά. με το 45% αυτών να φέρει περιβαλλοντική πιστοποίηση.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Post Tags
Share Post