Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

TUI: «Τεράστια αναζωπύρωση» της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα

Την ώρα που οι πωλήσεις πακέτων διακοπών καταγράφουν πτώση, λόγω του αργού ρυθμού οικονομικής ανάκαμψης, παρατηρείται αξιοσημείωτη άνοδος στη “δημοτικότητα” της χώρας μας, με ένα μεγάλο μέρος ταξιδιωτών να έχει επιλέξει την Ελλάδα ως προορισμό για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό προκύπτει από το μεγαλύτερο tour operator (από άποψη εσόδων) της Ευρώπης, TUI.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI, ο αριθμός των πελατών του πρακτορείου που «έκλεισαν» πακέτα διακοπών για το ερχόμενο καλοκαίρι σημείωσε πτώση της τάξεως του 2%, σε σχέση με τα δεδομένα του 2013.

Μάλιστα, οι «διαπραγματεύσεις» ήταν ιδιαίτερα δύσκολες στη Γαλλία και στις σκανδιναβικές χώρες. Ωστόσο, η παραπάνω υστέρηση αντισταθμίστηκε από την αύξηση στη μέση τιμή των πακέτων που πωλήθηκαν.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού ομίλου, Peter Long, επεσήμανε πως βλέπει μία «τεράστια αναζωπύρωση» στη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα.

Πέρα από την Ελλάδα, άλλοι δημοφιλείς προορισμοί είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι και τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, αλλά και η Τουρκία, ενώ ακόμη πιο απόμερες περιοχές, όπως η Τζαμάικα, προσέλκυσαν επίσης περισσότερους ταξιδιώτες.

Εντούτοις, η εικόνα είναι μάλλον “ζοφερή” σε ό,τι αφορά στη Σκανδιναβία και στη Γαλλία, ενώ οι κρατήσεις ήταν στάσιμες και στην περίπτωση της Γερμανίας.

Πηγή: www.kerdos.gr

Φωτογραφία: www.facebook.com/incrediblecrete

Post Tags
Share Post