Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

H TUI ανοίγει νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα Robinson Club στην Ιεράπετρα

Ο τουριστικός οργανισμός TUI εξαγόρασε το 100% των μετοχών της εταιρείας «ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε.», που είναι θυγατρική του ομίλου «Καράτζη Α.Ε.» και κατέχει παραθαλάσσια έκταση 146 στρεμμάτων (φωτογραφίες) στην περιοχή Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας (νομός Λασιθίου), στην οποία ο μεγάλος γερμανικός όμιλος σκοπεύει να κατασκευάσει ξενοδοχειακό συγκρότημα Robinson Club.

«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, ROBINSON και Magic Life τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Sebastian Ebel, αρμόδιος για τον τομέα των ξενοδοχείων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου TUI.

Η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μεταξύ άλλων δήλωσε: «Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την TUΙ τα δύο τελευταία χρόνια, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του ομίλου και το τελευταίο διάστημα συζητήσαμε νέες ευκαιρίες επενδύσεων. Η TUI είναι για εμάς ένας σημαντικός συνεργάτης και γι’ αυτό χαίρομαι πολύ που ο όμιλος θα επενδύσει με ένα νέο Robinson Club στην Κρήτη, κίνηση την οποία θεωρούμε ως ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία μας».

 

 

Στην 146 στρεμμάτων έκταση της «ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ», ο όμιλος Καράτζη είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα 800 κλινών (350 δωμάτια σε διώροφα συγκροτήματα και bungalows), με spa, γυμναστήριο, δύο πισίνες, παιδική πισίνα, έξι γήπεδα τένις, γήπεδο μπάσκετ, χώρο πολλαπλών χρήσεων για οργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, υπαίθριο αμφιθέατρο, εστιατόρια κ.ά.

Σημειώνεται ότι η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία Robinson στην Ελλάδα, τo 4άστερο «Robinson Club Kyllini Beach», που βρίσκεται στο Κάστρο Κυλλήνης του νομού Ηλείας και διαθέτει 307 δωμάτια και το «Robinson Club Daidalos» που βρίσκεται στην περιοχή Αντιμάχεια της Κω και διαθέτει 307 δωμάτια.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο όμιλος εταιρειών Καράτζη, ιδιοκτήτης του 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος Nana Beach στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, που συνολικά διαθέτει 500 δωμάτια, bungalows, oικογενειακά διαμερίσματα και σουίτες, κατασκευάζει σε διπλανή έκταση το 5άστερο Nana Princess, που θα διαθέτει 120 δωμάτια, σουίτες και βίλες, σχεδόν όλα με τη δική τους πισίνα, το οποίο θα ανοίξει τον Απρίλιο του 2018.