Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

TUI: Νέα ξενοδοχεία σε συνεργασία με Grecotel και Atlantica

TUI1

Η δημιουργία διψήφιου αριθμού νέων ξενοδοχείων στη χώρα μας τη διετία 2015 – 2016 δρομολογείται από τον τουριστικό όμιλο της TUI σε συνεργασία με τις ξενοδοχειακές αλυσίδες Grecotel και Atlantica.

Η TUI έχει επιλέξει να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στη χώρα μας χρησιμοποιώντας ως οχήματα τις ξενοδοχειακές αλυσίδες Grecotel Hotels & Resorts (ελέγχεται κατά 50% από την TUI και το Ν. Δασκαλαντωνάκη) και Atlantica Hotels & Resorts του Κύπριου επιχειρηματία Ν. Νικολαΐδη.

Μέσω της αλυσίδας Atlantica η TUI ελέγχει 18 ξενοδοχεία στη χώρα μας, ενώ μέσω της Grecotel επιπλέον 17.

Η Grecotel και η Atlantica έχουν λάβει, ήδη, το «χρίσμα» από την TUI να υλοποιήσουν για λογαριασμό της διψήφιο αριθμό επενδύσεων. Στις επενδύσεις αυτές, με βάση πληροφορίες, η TUI θα μετέχει είτε απευθείας (μετοχική συμμετοχή) είτε μέσω μακροχρόνιων συμφωνιών με τους επιχειρηματίες των δύο αλυσίδων.

Επιπλέον η TUI περνά σε φάση στενότερου ελέγχου των 2.800 ελληνικών ξενοδοχείων με τα οποία συνεργάζεται. Ήδη, απόφαση του ομίλου είναι πως το 80% των μονάδων που θα προσφέρει στους πελάτες θα πρέπει να είναι πιστοποιημένο από την TUI και ενταγμένο σε μία από τις ξενοδοχειακές αλυσίδες – θυγατρικές της. Η συγκεκριμένη απόφαση υποχρεώνει τους Έλληνες ξενοδόχους που συνεργάζονται με τον όμιλο να υιοθετήσουν τα στάνταρ που θέτει η TUI για τις υποδομές και το επίπεδο υπηρεσιών που θα προσφέρονται στους πελάτες της.

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.euro2day.gr

Share Post