Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

TUI: Νέα επένδυση σε 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός TUI ετοιμάζεται να τοποθετηθεί περαιτέρω στη χώρα μας και δηλώνει έτοιμος να επενδύσει σε άλλα δέκα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει από την πλευρά της Πολιτείας σταθερότητα και αξιοπιστία, αλλά και ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, ώστε να μην είναι ανοικτά τα ξενοδοχεία μόνο 120 μέρες το χρόνο.

Τα παραπάνω ζήτησε ο Friedrich Joussen (φωτογραφία), ο CEO του μεγάλου γερμανικού ομίλου κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είμαστε σύμμαχοι και εταίροι με την Ελλάδα, φέρνουμε κάθε χρόνο πάνω από 2,5 εκατ. τουρίστες, ποσοστό άνω του 10% επί του συνολικού ελληνικού τουρισμού και σκοπεύουμε να επενδύσουμε περαιτέρω σε νησιά αλλά και άλλους προορισμούς όπως για παράδειγμα η Πελοπόννησος», ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Joussen, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Joussen επεσήμανε ότι «έχουμε επενδύσει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, δεν είμαστε απλοί πελάτες, διαθέτουμε 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, πάνω από 600 εβδομαδιαίες πτήσεις για ελληνικούς προορισμούς, επενδύουμε περισσότερο στην κρουαζιέρα με προσεγγίσεις σε 26 λιμάνια για το 2017».

Ο CEO του ομίλου, ο οποίος παρουσιάζει φέτος αύξηση άνω του 10% όσον αφορά την ανάπτυξή του στην ελληνική αγορά ανέφερε επιπλέον ως ιδιαίτερο κρίσιμο στοιχείο για τις επενδύσεις τη βελτίωση των υποδομών, σε αεροδρόμια και λιμάνια, αλλά και το θέμα της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης: «Είπαμε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι ο καλύτερος φίλος μιας επένδυσης είναι η συνέχεια, η σταθερότητα και η αξιοπιστία της χώρας και απ’ ό,τι μας διαβεβαίωσε ο ίδιος είναι υπέρ των μεγάλων επενδύσεων».

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.