Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Η TUI επενδύει στη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τα ξενοδοχεία της Κρήτης

Η TUI επένδυσε στη διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τα ξενοδοχεία της Κρήτης και όχι μόνο ενισχύει το πιλοτικό της πρόγραμμα που άρχισε σε παγκόσμιο επίπεδο από το νησί το 2017, αλλά το έχει επεκτείνει και σε άλλες χώρες.

Η αρχή από τον κορυφαίο τουριστικό οργανισμό έγινε πριν τρία χρόνια από την Κρήτη και τώρα πλέον το project υλοποιείται σε προορισμούς όπως η Ισπανία, η Αίγυπτος, η Πορτογαλία και η Τουρκία.

Μέσω του προγράμματος TUI Care Foundation που θα «τρέχει» στην Κρήτη έως το 2020, οι ξένοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως είναι το λάδι και το κρασί, να συνομιλήσουν με τους παραγωγούς και να δοκιμάσουν γνήσιες τοπικές γεύσεις.

Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στην Κρήτη δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσκεκλημένοι της TUI, για να ενημερωθούν μέσω ξεναγήσεων για την πορεία του επιτυχημένου εγχειρήματος που ξεκίνησε από την Κρήτη.

 

Ο πρόεδρος της «TUI Care Foundation» Thomas Ellerbeck (φωτογραφία) δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό. Οι τουρίστες αναζητούν κάτι το αυθεντικό και σε αυτό η Κρήτη έχει να προσφέρει πολλά. Η Κρήτη διαθέτει την ιστορία, την παράδοση, το περιβάλλον, τη μεσογειακή διατροφή, άρα υπάρχει το πεδίο να διασυνδέσουμε τους τοπικούς παραγωγούς με τους τουρίστες και να συνδημιουργήσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας και οι Κρητικοί παραγωγοί να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους ξένους επισκέπτες».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 192 αγρότες που παράγουν ελαιόλαδο, κρασί και δημητριακά, ενώ μελλοντικά αναμένεται να ενταχθούν το μέλι, για το οποίο υπάρχει ισχυρή ζήτηση, τα όσπρια, τα αρτοποιήματα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιείται περιλαμβάνει την καθοδήγηση 44 οιναμπελοκαλλιεργητών, δύο οινοποιείων, ενός ελαιοτριβείου και 25 ελαιοκαλλιεργητών ώστε να εφαρμόσουν βιώσιμες πρακτικές παραγωγής τροφίμων.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Άννας Κωνσταντουλάκη στο patris.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post