Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

TUI Care Foundation: Η TUI συνδέει τουρισμό και παραγωγή στην Κρήτη

Ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός TUI, ξεκινά στην Κρήτη το project διασύνδεσης του αγροδιατροφικού τομέα του νησιού με τα ξενοδοχεία.

Σε χθεσινή εκδήλωση που οργάνωσε στην Ανάληψη Χερσονήσου το ίδρυμα της TUI «TUI Care Foundation», παρουσία του Περιφερειάρχη  Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη (φωτογραφία), του προέδρου του Ιδρύματος της TUI Thomas Ellerbeck, του εντεταλμένου συμβούλου τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλη Βαμιεδάκη, ξενοδόχων, εκπροσώπων ελαιοπαραγωγών, οινοποιών, επιχειρηματιών και εξαγωγέων, παρουσιάστηκε από υψηλόβαθμα στελέχη της TUI η υλοποίηση του έργου που θα προωθεί τα κρητικά ποιοτικά προϊόντα στα ξενοδοχεία και θα φέρνει σε επαφή τους ξένους επισκέπτες με την παραγωγική διαδικασία και τυποποίηση των προϊόντων.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που υλοποιεί ένας μεγάλος τουριστικός φορέας όπως είναι η TUI, που συνδέει τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα. Είναι πολύ σημαντικό ότι η TUI ξεκινά συνεργασίες με ελαιοπαραγωγούς και οινοποιούς, ενώ οι συνεργασίες αυτές θα επεκταθούν και σε άλλα κρητικά προϊόντα με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου μέσω του οποίου θα προωθούνται τα προϊόντα του νησιού. Παράλληλα, η κατανάλωση των κρητικών προϊόντων από τους ξένους επισκέπτες μας ενδυναμώνει το brand name «ΚΡΗΤΗ» στη διεθνή αγορά».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της «TUI Care Foundation» Thomas Ellerbeck δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό. Οι τουρίστες αναζητούν κάτι το αυθεντικό και σε αυτό η Κρήτη έχει να προσφέρει πολλά. Η Κρήτη διαθέτει την ιστορία, την παράδοση, το περιβάλλον, τη μεσογειακή διατροφή, άρα υπάρχει το πεδίο να διασυνδέσουμε τους τοπικούς παραγωγούς, με τους τουρίστες και να συνδημιουργήσουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας και οι Κρητικοί παραγωγοί να διαθέτουν τα προϊόντα τους στους ξένους επισκέπτες».

Το διευθυντικό στέλεχος της TUI στην Ανατολική Μεσόγειο Μιχάλης Μαυρόπουλος ανέφερε: «Το TUI Care Foundation είναι ο βραχίονας της TUI που σχετίζεται με την αειφόρο ανάπτυξη και τη διασύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου που για πρώτη φορά θα φέρει κοντά τους παραγωγούς, αρχικά ελαιοπαραγωγούς, οινοπαραγωγούς με τους ξενοδόχους και αυτό θα ενισχύσει την εμπειρία των πελατών μας που είναι το ζητούμενο. Τα τελευταία χρόνια στη βορειοδυτική Ευρώπη υπάρχει μια αυξανόμενη τάση όπου οι καταναλωτές ζητάνε να έχουν εμπειρία με περισσότερη ευαισθητοποίηση στο περιβάλλον και αυτό σημαίνει αειφόρο ανάπτυξη, βιώσιμη διατροφή, ποιοτικά προϊόντα».