Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

TUI: Αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα

TUI

Η ισχυρή ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές αντιστάθμισε τον αντίκτυπο που υπέστη από την πρόσφατη επίθεση στην Τυνησία ο μεγάλος γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα ετήσια κέρδη του θα διαμορφωθούν κοντά στις υψηλότερες εκτιμήσεις.

Η TUI ανακοίνωσε ότι η καλοκαιρινή κίνηση ήταν ισχυρή και ότι αναμένει πλέον τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) να καταγράψουν αύξηση 12,5 – 15% φέτος, συγκριτικά με προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση κατά 10 – 15%.

Οι ευρωπαϊκές ταξιδιωτικές εταιρείες βρέθηκαν φέτος αντιμέτωπες με τον αντίκτυπο της επίθεσης σε παραθαλάσσιο θέρετρο στην Τυνησία στα τέλη Ιουνίου, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 38 άνθρωποι, 33 εκ των οποίων ήταν πελάτες της TUI.

Οι ακυρώσεις για την Τυνησία θα κοστίσουν μεταξύ 35 και 40 εκατ. ευρώ, δήλωσαν οι δύο επικεφαλής της TUI Πίτερ Λονγκ και Φρίντριχ Γιόουσεν.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η TUI ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε ανάκαμψη στις κρατήσεις και ο συνολικός τους αριθμός είναι αυξημένος σε σχέση με το 2014.

Ερωτηθείς για την κατάσταση σε κάποια ελληνικά νησιά, ειδικότερα την Κω, όπου έχουν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών, ο κ. Γιόουσεν είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν επηρεάζει τις κρατήσεις.

Πηγή: www.in.gr
Banner: www.tuigroup.com

Post Tags
Share Post